Μία εν πολλοίς μη αναμενόμενη έξοδο από τον ελληνικό Standard δείκτη επιφύλαξε ο οίκος MSCI, καθώς αφαίρεσε την Motor Oil, χωρίς να την αντικαθιστά με άλλον τίτλο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, εντάσσει στον small cap της Ελλάδας τη μετοχή, χωρίς την ίδια ώρα να αφαιρεί κάποιον άλλον τίτλο από εκεί. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η μετοχή της Motor Oil είχε εισαχθεί στον δείκτη MSCI Standard GREECE τον Φεβρουάριο του 2023, με τις εκτιμήσεις για τις εισροές τότε να κάνουν λόγο για περίπου 75 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα – οδηγός του MSCI για το free float – Πώς θα επιδράσουν στο ΧΑ οι νέες αλλαγές

Η Motor Oil είχε γίνει μάλιστα η 10η μετοχή του δείκτη MSCI Standard GREECE, μαζί με τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, και Τέρνα Ενεργειακή, η οποία λίγους μήνες μετά αντικαταστάθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

H κεφαλαιοποίηση

Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της Motor Oil διαμορφώνεται στα 2,4 δισ. ευρώ, με τη μετοχή κάτω από τα 22 ευρώ τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου λόγω των πρόσφατων αναταράξεων, ενώ τον Ιανουάριο του 2023, όταν είχε δηλαδή εισέλθει στον δείκτη MSCI Standard GREECE βρισκόταν λίγο πάνω από τα 22 ευρώ. Δηλαδή στα ίδια επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος της είναι κατά 40% η Petroventure Holdings Limited συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 59,03% είναι σε ελεύθερη διασπορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών