Η Metlen Energy & Metals SA σκοπεύει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το συντομότερο δυνατόν εντός του πρώτου τριμήνου, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Εάν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα επιταχυνθεί το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή της Metlen στο Λονδίνο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε το πρόσωπο που επικαλείται το Bloomberg, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Μυτιληναίος στους Sunday Times: Η εισαγωγή στο Λονδίνο και η απόφαση για αλλαγή ονόματος

Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα.

Η κίνηση της Metlen, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 5,3 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβίωση της θέσης του Λονδίνου ως παγκόσμιου προορισμού για την εισαγωγή μετοχών, αφού το City είδε πολλές εταιρείες να αλλάζουν την κύρια εισαγωγή μετοχών τους στη Νέα Υόρκη, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.

Η Βρετανία έθεσε σε εφαρμογή νέους κανόνες τον περασμένο μήνα που επιτρέπουν σε εταιρείες που δεν έχουν συσταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν αναγνωρισμένη εισαγωγή στο εξωτερικό να επιδιώξουν μια δεύτερη εισαγωγή σε μια ειδική κατηγορία.

Η Metlen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ένα διεθνές χαρτοφυλάκιο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας άνω των 11,9 γιγαβάτ. Επίσης, εμπορεύεται και προμηθεύει φυσικό αέριο, ενώ λειτουργεί τη μοναδική καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτογενούς αλουμινίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτει το Bloomberg.

Η Metlen δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12 έως 18 μηνών, δεδομένης της «ολοένα και πιο διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995. Η Citigroup Inc. και η Morgan Stanley είναι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι στρατηγικής αναθεώρησης για τη Metlen.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης μη σιδηρούχων μετάλλων. Οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν
την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από Mytilineos για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις