Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την καθολική ενίσχυση των πληγέντων απο τις πυρκαγιές ζητά η ΓΣΕΒΕΕ  που υπογραμμίζει ότι «το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας προκαλεί, για ένα ακόμα καλοκαίρι, βαθιές πληγές σε δεκάδες νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά που ήδη προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».

Φωτιά στην Αττική: Όλα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων – Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ, εισφορές και στέγαση

Η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας ,όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών , τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, οφείλει να είναι ολοκληρωμένη και καθολική και ο στόχος θα πρέπει να είναι να μην χαθεί ούτε μία επιχείρηση εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους επτά δήμους που πέρασε η φωτιά ,φτάνοντας μέσα στον αστικό ιστό προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά:

  • Πλήρη αποζημίωση των επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.
  • Δημιουργία μιας κεντρικής συντονιστικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
  • Για όσους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές απαλλαγή (και όχι μόνο αναστολή) από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ και μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου με πλήρες δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.
  • Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες των περιοχών για το τρέχον έτος.
  • Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.

«Να μην χαθεί ούτε μία επιχείρηση εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

  • Παροχή δυνατότητας υπαγωγής σε ρύθμιση για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Για όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών μετάθεση της ρύθμισης και το πάγωμα καταβολής για 6 μήνες.
  • Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Παράλληλα, να εξεταστεί η παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μετεγκατάσταση κοκ.).
  • Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια.
    Ειδική ρύθμιση- παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές.
  • Απελευθέρωση πόρων από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών.

Παράλληλα, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές και όπως τονίζεται  «Προτεραιότητα όλων μας είναι να στηρίξουμε όσους δοκιμάζονται τούτες τις ώρες!».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις