H Alphabets της Google παρουσίασε την Τρίτη μια σειρά νέων smartphones Pixel με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της, καθώς η εταιρεία στοχεύει να ενσωματώνει AI στα προϊόντα της, ολοένα και περισσότερο, σύμφωνα με το Reuters.

Google: Στο εδώλιο για μονοπώλιο -Τι αποφάσισε ομοσπονδιακό δικαστήριο

Η εκδήλωση στην πανεπιστημιούπολη Bay View της Alphabet στο Mountain View της Καλιφόρνια, έρχεται σε αντίθεση με μια παράδοση που η Google έχει διατηρήσει με κάθε νέα μοντέλο του Pixel – το κορυφαίο smartphone της που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016 – να ανακοινώνει τη νέα έκδοση το φθινόπωρο.

Η Google προσπαθεί να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της στην εισαγωγή λειτουργιών AI στα προϊόντα της που απευθύνονται στους καταναλωτές, προσπαθώντας να προσπεράσει την Apple πριν την προγραμματισμένη κυκλοφορία ενός νέου iPhone τον Σεπτέμβριο.

Τον Ιούνιο, η Apple ανακοίνωσε ότι οι συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας έκδοσης των iPhones, θα λάβουν αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν το «Apple Intelligence», μια σειρά από παραγωγικές λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI σε εγγενείς εφαρμογές και μια ενσωμάτωση με το ChatGPT, το chatbot που αναπτύχθηκε από την Microsoft.

Στην εποχή της ΑΙ

«Έχουμε δει πολλές ανακοινώσεις για ενσωμάτωση AI σε σύντομο χρονικό διάστημα τον τελευταίο καιρό. Δεν νομίζω ότι θέλετε να περιμένετε χωρίς να κάνετε κάτι για πολύ καιρό αν είστε η Google», δήλωσε ο αναλυτής της IDC, Linn Huang.

Οι νέες ενσωματώσεις AI που ανακοινώθηκαν την Τρίτη περιλαμβάνουν μια λειτουργία μόνο Pixel που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε στιγμιότυπα οθόνης. Οι χρήστες Android μπορούν επίσης τώρα να τραβήξουν το Gemini, το chatbot της Google, ως επικάλυψη πάνω από μια άλλη εφαρμογή για να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή να δημιουργήσουν περιεχόμενο.

«Υπήρξαν τόσες πολλές υποσχέσεις, τόσες πολλές που έρχονται σύντομα, και όχι αρκετή βοήθεια στον πραγματικό κόσμο όταν πρόκειται για AI, γι ‘αυτό σήμερα γινόμαστε πραγματικοί», δήλωσε ο Rick Osterloh, ανώτερος αντιπρόεδρος συσκευών και υπηρεσιών της Google.

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν αρκετές ζωντανές επιδείξεις νέων λειτουργιών του Gemini, όπως μια λειτουργία φωνητικής συνομιλίας, αν και μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το Gemini για να διασταυρωθεί μια εικόνα μιας αφίσας συναυλίας με την εφαρμογή ημερολογίου χρειάστηκε τρεις προσπάθειες και δύο συσκευές για να εκτελεστεί με επιτυχία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη