Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με την UBS να προσφέρει σημαντικές στηρίξεις με τα αποτελέσματά της, την ώρα που αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,55% στις 8.280 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,38% στις 17.879 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,70% στις 7.326 μονάδες.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Στη σκιά της παραίτησης Kishida τα μικτά πρόσημα

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UBS, η οποία ενισχύεται κατά 2,6%, αφού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,14 δισ. δολαρίων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου. Το ποσό εξέπληξε τους αναλυτές οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας θα διαμορφώνονταν σε 528 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πληθωρισμός

Την ίδια ώρα, οι αγορές αποτιμούν θετικά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 2,2%, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για άνοδο στο 2,3%, και της Τράπεζας της Αγγλίας για 2,4%.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πάνω τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας και σηματοδότησε την πρώτη άνοδο φέτος. Ο δείκτης υποχώρησε σε αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Μάιο και παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο.

Πολλοί οικονομολόγοι απέδωσαν μέρος της αύξησης του Ιουνίου σε διάφορες συναυλίες στη Βρετανία, με κύρια αυτή της Αμερικανίδας σταρ Τέιλορ Σουίφτ, αν και το ONS είπε ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει σαφής σύνδεση.

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,6% τον Ιούλιο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές