Σημαντικές στηρίξεις έδωσε ο Dow Jones στη Wall Street σήμερα, η οποία έδειξε να μην αντιδρά ιδιαίτερα θετικά στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα μόνο σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,61% στις 40.007 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,38% στις 5.455 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,03% στις 17.192 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίδυμη ώθηση έλαβε το ΧΑ – Μίνι ράλι για Jumbo και Εθνική

Σε επίπεδο τίτλων, η Kellanova σημείωσε άλμα 7,5% αφού η εταιρεία τροφίμων συμφώνησε να εξαγοραστεί από την εταιρεία σνακ Mars έναντι 83,50 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Από την άλλη, η Alphabet έχασε πάνω από 3%, μετά την αναφορά του Bloomberg News ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σταθμίζουν μέτρα για τις μονοπωλιακές της πρακτικές, τα οποία προβλέπουν και τη διάσπαση του τεχνολογικού γίγαντα.

Αύξηση δείκτη τιμών καταναλωτή, αισιοδοξία στη Wall Street

Βέβαια στο επίκεντρο σήμερα ήταν η ανακοίνωση ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 2,9% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αντίστοιχες μετρήσεις στο 0,2% και 3% αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής έδωσαν ώθηση στην αγορά, προκαλώντας ένα μίνι ράλι στη Wall Street. Και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι είναι πλέον πάνω από το επίπεδο κλεισίματος της 2ας Αυγούστου, που ήταν η συνεδρίαση πριν από το sell off στις 5 Αυγούστου.

«Μπορεί να μην ήταν τόσο καλός όσο ο χθεσινός δείκτης, αλλά ο σημερινός όπως αναμενόταν πιθανότατα δεν θα αλλάξει τις εκτιμήσεις», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων για το E-Trade από την Morgan Stanley. «Τώρα το πρωταρχικό ερώτημα είναι εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα».

Επί της ουσίας, η αγορά έδειξε να διχάζεται με τα νέα στοιχεία. Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κατανέμονται περίπου στη μέση μεταξύ των προσδοκιών για μείωση κατά ένα τέταρτο ή μισή ποσοστιαία μονάδα στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου και προβλέπει μια συνολική μονάδα βάσης μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Η Wall Street προσπάθησε να αφομοιώσει αυτή τη διχογνωμία των αναλυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street