Σε συμφωνία για την απόκτηση Kellanova σε ένα deal ύψους των 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέληξε ο κολοσσός ζαχαροπλαστικής, τροφίμων και φροντίδας κατοικίδιων ζώων, Mars, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times.  Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του έτους.

Ο αμερικανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, γνωστός για τα σνακ με ζάχαρη όπως τα M&M’s, Snickers και Skittles, σχεδιάζει να πληρώσει 83,50 δολάρια ανά μετοχή για την Kellanova, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι η Mars θα αναλάβει επίσης καθαρό χρέος 6 δισ. δολαρίων. Πρόσθεσαν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί (ώρα ΗΠΑ) στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή που προσφέρεται να πληρώσει η Mars είναι ασυνήθιστη στον τομέα των καταναλωτών, ειδικά για μια εταιρεία που κατασκευάζει προϊόντα που δεν ευνοούν τους πελάτες που έχουν επίγνωση της υγείας τους.

H Snickers φλερτάρει με τα Pringles – Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της Mars

Tι σηματοδοτεί το deal της Mars

Η αναμενόμενη εξαγορά της Mars έρχεται επίσης καθώς οι καταναλωτές μείωσαν πρόσφατα τις δαπάνες τους μετά από αρκετά χρόνια πληθωρισμού, ο οποίος έχει ωθήσει τις τιμές για πολλά βασικά προϊόντα πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ωστόσο, η Kellanova έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ και πρόσφατα αύξησε τις προβλέψεις πωλήσεων για ολόκληρο το έτος αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα τελευταία της κέρδη.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, η οποία παράγει τα Pringles, τα Cheez-It, Rice Krispies Treats και τα Eggo, δημιουργήθηκε το 2023 αφού η Kellogg διαχώρισε τις επιχειρήσεις της με δημητριακά πρωινού και σνακ.

Η Mars, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο, διαθέτει ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια και εργατικό δυναμικό άνω των 150.000 εργαζομένων.

Η προτεινόμενη συμφωνία είναι πιθανό να αντιμετωπίσει σημαντικά αντιμονοπωλιακά εμπόδια, καθώς οι επιτηρητές ανταγωνισμού που διορίστηκαν από την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αμφισβητούν τις μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Το dealmaking έχει επιβραδυνθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, αν και έχει αρχίσει να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες. Εάν εγκριθεί η απόκτηση της Kellanova από την Mars, είναι πιθανό να ξεκινήσει ένα νέο κύμα συμφωνιών στον κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή