Να δει λίγα περισσότερα δεδομένα χρειάζεται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, για να υποστηρίξει τη μείωση των επιτοκίων. Το γεράκι της Federal Reserve είπε τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία τον έκαναν «πιο σίγουρο» ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2%.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ατλάντα, σημείωσε ότι η ισορροπία των κινδύνων μεταξύ πληθωρισμού και αγοράς εργασίας είναι πιο κοντά στο επίπεδο, αλλά θέλει να είναι σίγουρος ότι η Fed θα αποφύγει να μειώσει τα επιτόκια πολύ σύντομα ώστε να μην  χρειαστεί να τα αυξήσει αργότερα εάν ο πληθωρισμός επιταχυνθεί εκ νέου.

Μπόστικ (Fed): Mια μόνο μείωση των επιτοκίων το 2024

Ωστόσο, εάν η οικονομία εξελιχθεί όπως αναμένει, τα επιτόκια θα είναι χαμηλότερα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. «Είμαι πρόθυμος να περιμένω, αλλά έρχεται… Έρχεται», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάρτιο ο Μπόστικ, υποστήριξε ότι Fed  θα προχωρήσει σε μόλις μια μείωση των επιτοκίων το 2024. Σε δηλώσεις του τον Ιούνιο είχε πει ότι«ο πληθωρισμός εξακολουθεί να παραμένει η κύρια ανησυχία» τόνισε. «Αλλά οι κίνδυνοι γίνονται πιο ισορροπημένοι στα δύο σημεία της εντολής μας (σ.σ. σταθερότητα τιμών και πλήρη απασχόληση) και θα πρέπει απλώς να το σκεφτούμε αυτό».

«Θα αφήσω τα δεδομένα να μου δείξουν τι συμβαίνει», είπε.

Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα  εξήγησε ότι υπάρχουν «εύλογα σενάρια» όπου θα μπορούσε να δει περισσότερες μειώσεις φέτος, καμία ή δυνητικά ακόμη και αύξηση επιτοκίων, προσθέτοντας: «Θα αφήσω τα δεδομένα και τις συνθήκες επί τόπου να είναι ο οδηγός μου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή