Η Rheinmetall συμφώνησε να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων για στρατιωτικά οχήματα Loc Performance σε μια συμφωνία ύψους 950 εκατ. δολαρίων, καθώς ο μεγαλύτερος αμυντικός εργολάβος της Γερμανίας στοχεύει σε συμβόλαια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον μεγαλύτερο στρατό του κόσμου, αναφέρουν οι Financial Times.

Η εταιρεία με έδρα το Ντίσελντορφ δήλωσε ότι η συμφωνία θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τον αμερικανικό στρατό, βοηθώντας την να στοχεύσει σε «παραγγελίες μεγάλου όγκου για προγράμματα οχημάτων του αμερικανικού στρατού» δυνητικής αξίας άνω των 60 δισ. δολαρίων. Η Loc, με έδρα το Μίσιγκαν, κατασκευάζει εξαρτήματα για οχήματα μάχης.

Σπάει τα ταμπού – Πού επενδύει τώρα η Silicon Valley

Η Rheinmetall είναι ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους της Ευρώπης από την εκτίναξη των γερμανικών αμυντικών δαπανών μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, με την τιμή της μετοχής του ομίλου να εξαπλασιάζεται περίπου από το 2022. Τώρα επιδιώκει να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο από την ιδιαίτερα ενοποιημένη αμυντική αγορά των ΗΠΑ.

Ο Άρμιν Πάπεργκερ, διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν «σημαντική βασική αγορά για εμάς τα επόμενα χρόνια», προσθέτοντας ότι «όλα συνηγορούν υπέρ αυτής της εξαγοράς».

Η Rheinmetall είναι, μαζί με την General Dynamics Land Systems με έδρα το Μίσιγκαν, η μόνη εταιρεία που έχει απομείνει στον αγώνα για την ανάπτυξη του οχήματος μάχης XM30, το οποίο θα αντικαταστήσει το όχημα μάχης πεζικού M2 Bradley στον αμερικανικό στρατό.

Το συμβόλαιο αναμένεται να ανέλθει σε 45 δισ. δολάρια και θα αφοτά 4.000 οχήματα. Η εταιρεία δήλωσε ότι υπέβαλε επίσης αίτηση για το πρόγραμμα Common Tactical Truck του αμερικανικού στρατού, με τη νικήτρια εταιρεία να διεκδικεί σύμβαση αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων για 40.000 φορτηγά.

Η συμφωνία έρχεται αφού η επενδυτική εταιρεία MNC Capital αύξησε την προσφορά της για την Vista Outdoor, μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής πυρομαχικών και προϊόντων για εξωτερικούς χώρους, τον περασμένο μήνα σε περίπου 3,2 δισ. δολάρια. Η υψηλότερη προσφορά ήρθε λίγες ώρες αφότου η ιδιωτική Czechoslovak Group ξεπέρασε το τελευταίο ρυθμιστικό εμπόδιο στην προσφορά της για την εξαγορά της επιχείρησης πυρομαχικών Kinetic της Vista έναντι 2 δισ. δολαρίων.

Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς των ΗΠΑ σχετικά με τους εργολάβους που προμηθεύουν τον στρατό τους, η αμερικανική Rheinmetall με έδρα το Μέιν έχει δικό της διοικητικό συμβούλιο και διευθύνοντα σύμβουλο, τον Μπραντ Χιτλ, ο οποίος συνεργάζεται με τον αμερικανικό βραχίονα της εταιρείας από το 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή