Οι κάτοικοι της Ευρώπης θα μπορούν πλέον να κάνουν απεριόριστες πτήσεις με 499 ευρώ το χρόνο στο πλαίσιο μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας ταξιδιών από τον οικονομικό αερομεταφορέα Wizz Air.

Η ετήσια κάρτα «all you can fly», η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να κλείνουν πτήσεις απλής μετάβασης και μετ’ επιστροφής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα είναι διαθέσιμη με το ποσό αυτό μέχρι την Παρασκευή, πριν η τιμή αυξηθεί στα 599 ευρώ, όπως σημειώνει το CNBC.

Πώς ο κορονοϊός και ο πληθωρισμός «σκότωσαν» τα μονοήμερα επαγγελματικά ταξίδια

Οι λεπτομέρειες στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας δείχνουν ότι οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις «χωρίς περιορισμούς» προς οποιονδήποτε από τους διεθνείς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων της Αθήνας, Ελλάδα, της Μαδρίτης, του Παρισιού και του Ρέικιαβικ, Ισλανδία, έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση, με το παράθυρο κρατήσεων να ανοίγει τον Σεπτέμβριο.

Κάθε κράτηση υπόκειται σε πρόσθετη χρέωση 9,99 ευρώ και οι αποσκευές πέραν του ενός προσωπικού αντικειμένου θα χρεώνονται επιπλέον.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αρχικά σχεδιάζει να διαθέσει 10.000 συνδρομές «all you can fly», ενώ στις συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα της σημειώνεται ότι οι θέσεις θα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα, ανάλογα με «διάφορους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες».

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοια συνδρομητικά πακέτα από αμερικανικούς αερομεταφορείς, όπως η Frontier Airlines, η οποία ανακοίνωσε πέρυσι ένα απεριόριστο πάσο Go Wild! αξίας 599 δολαρίων για τα δρομολόγιά της στη Βόρεια Αμερική.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς προσφέρουν πακέτα πολλαπλών πτήσεων έναντι καθορισμένης αμοιβής, πακέτα με απεριόριστες πτήσεις αποτελούν μια νέα ιδέα στην Ευρώπη.

Η Wizz Air προχώρησε σε αυτήν την προσφορά αφού είδε τα κέρδη της να επιδεινώνονται και την ικανοποίηση των πελατών της να μειώνεται εν μέσω ευρύτερης πίεσης στον τομέα μετά την ταξιδιωτική έκρηξη μετά την πανδημία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ουγγρική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 44% στα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου και η ικανοποίηση των πελατών της μειώθηκε σε ποσοστό 44% και την έφερε στον πάτο της κατάταξης του Φεβρουαρίου των ευρωπαϊκών αερομεταφορέων μικρών αποστάσεων από την ομάδα καταναλωτών «Which?».

Ο διευθύνων σύμβουλος Γιόζεφ Βαράντι δήλωσε στο CNBC την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου ότι οι περιορισμοί στην προσφορά επηρεάζουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις επιβαρύνουν τη ζήτηση των καταναλωτών.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί ήδη πτήσεις προς τις Μαλδίβες, το Κάιρο και το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι διερευνά νέα δρομολόγια από την Ευρώπη προς την Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή