Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης, στο βασικό δηλαδή κορμό ηλεκτροδότησης, σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Φωτιά στην Αττική: 250 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εκταμιευθεί σε δράσεις αντιπυρικής πρόληψης και προστασίας

Σήμερα Τετάρτη συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο Μέσης Τάσης στην περιοχή Νταού Πεντέλης – όπου είχαν προκληθεί και οι περισσότερες ζημιές από τις πυρκαγιές – και οι οποίες ολοκληρώνονται στο μεγαλύτερο μέρος τους αυτή την ώρα.

Ολοι οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών τους εγκαταστάσεων

ΔΕΔΔΗΕ: Όλο το προσωπικό στην αποκατάσταση ζημιών στη Χαμηλή Τάση

Στο εξής όλο το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ θα εργαστεί για την αποκατάσταση ζημιών στη Χαμηλή Τάση για την επανηλεκτροδότηση των περίπου 400 πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε όλες τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζεται και πάλι πως για την ασφαλή τους επανηλεκτροδότηση, όλοι οι πελάτες θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών τους εγκαταστάσεων. Ειδικά για τα κτίρια ή οικίες που έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, η επανασύνδεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά από την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), που θα πρέπει να υποβληθεί προηγουμένως στην Εταιρία μας.

Καταλήγοντας. η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί θερμά όλο το τεχνικό προσωπικό και τους συνεργάτες, για την άμεση και ταχύτατη ανταπόκρισή τους στην αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στο Δίκτυο από τις φωτιές.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες των κλιμακίων

Ξεκίνησε το έργο των αυτοψιών των κλιμακίων της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και δη (α) των κλιμακίων της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) τής γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, και (β) των επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τη διεύθυνση Κρατικής Αρωγής τής γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Όσον αφορά τα κτίρια, έχει ενεργοποιηθεί το σχήμα της στεγαστικής συνδρομής για όλα (σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, λοιπούς χώρους κ.λπ.), το οποίο υλοποιείται από τη ΓΔΑΕΦΚ.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε και το σχήμα της αποζημίωσης της οικοσκευής και μικρών επισκευαστικών εργασιών σε κατοικίες, καθώς και της κάλυψης των πρώτων αναγκών για τα νοικοκυριά, των οποίων η κατοικία επλήγη από την πυρκαγιά, με τις αυτοψίες να πραγματοποιούνται επίσης από τη ΓΔΑΕΦΚ προς διευκόλυνση των δήμων, οι οποίοι και θα καταβάλουν την εν λόγω ενίσχυση στους δικαιούχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια