Χείλη… ερμητικά κλειστά

Καλύτερα να σωπαίνεις… αυτή είναι μάλλον η συμβουλή του επιτελείου του πρωθυπουργού προς τoν ίδιο, μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή στα βορειανατολικά της Αττικής.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι έχει κλειστεί σε γραφεία και κάνει… συσκέψεις. Άλλωστε η δέσμη των μέτρων για τους πυρόπληκτους είναι «καρμπόν» με όλες τις κατά καιρούς δέσμες που ανακοινώνονται.

Και τεχνικά προβλήματα

Αν λειτουργούσε και η πλατφόρμα arogi.gov, θα ήταν καλύτερα. Είχε τεχνικά προβλήματα.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό… Όταν ακούω και εμπλοκή πολλών φορέων, μια ανησυχία την έχω.

Μέτρησα και τα υπουργεία… έξι τον αριθμό. Τόσα πρέπει να συνεργαστούν, μαζί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μην χαθεί η συνεννόηση μόνο.

———–

Ο «κεραυνός» της Motor Oil

Σαν κεραυνός έπεσε η απόφαση του οίκου MSCI να αφαιρέσει τη Motor Oil από τον δείκτη Standard της Ελλάδας.

Βέβαια, για τους πιο προσεκτικούς επενδυτές, ίσως η απόφαση να μην ήταν και τόσο… απρόσμενη.

Μεγάλη η διαφορά της Float Adj Mkt της Motor Oil, από τις άλλες 9 του δείκτη.

Motor Oil

Τι είναι η Float Adj Mkt;

Ο οίκος είναι ξεκάθαρος.

Οι μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των δεικτών αντικατοπτρίζουν μόνο εκείνες τις μετοχές που είναι διαθέσιμες στους επενδυτές και όχι τις συνολικές μετοχές μιας εταιρείας.

Μάλιστα, για την προσαρμογή της διακύμανσης εξαιρούνται οι μετοχές που κατέχονται από άλλες εισηγμένες εταιρείες, κρατικούς φορείς ή ορισμένους τύπους στρατηγικών μετόχων.

Μην ξεχνάμε τη μετοχική σύνθεση της Motor Oil.

Η διαχείριση

Έτσι η διοίκηση έφερε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου στις 28 Αυγούστου.

Την επομένη, δηλαδή στις 29, θα γίνει και η τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, στις 16:30, αντί στις 17:30 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Δηλαδή μία ημέρα πριν το μεγάλο rebalancing λόγω της αλλαγής στους δείκτες του MSCI.

Τυχαίο;

————–

Νέο ραντεβού για τον πρώην «Λαμπρόπουλο»

Notos

Κάτι κινείται στην υπόθεση αναμόρφωσης του ακινήτου στην Ομόνοια που στέγαζε τον πρώην «Λαμπρόπουλο».

Μαθαίνω πως οι επικεφαλής των Dimand και Notos Com έδωσαν νέο ραντεβού για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον του project.

To οποίο ειρήσθω εν παρόδω προβλέπει την προσθήκη νέων χρήσεων (κατοικίες και γραφεία).

Θυμίζω πως η Notos Com που εκμισθώνει τον χώρο υπό τον Μιχάλη Παπαέλληνα δήλωσε στον Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand κατηγορηματικά αντίθετη στις αλλαγές που εξετάζονται.

Αποτελεί άλλωστε τη ναυαρχίδα του ομίλου που επιχειρεί την πλήρη εξυγίανσή της εταιρείας του.

Λίγες, αλλά «χρυσές δουλειές»

Λίγες, αλλά καλές είναι πλέον οι «δουλειές» που κάνουν οι μεσίτες με την χρυσή βίζα.

Η «φρενίτιδα» των προηγούμενων χρόνων, όπως λένε στη στήλη μεσιτικοί κύκλοι έχει κοπάσει αισθητά μετά τις αλλαγές στα όρια κτήσης για ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Θυμίζουμε πως το ελάχιστο όριο για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής ο ενδιαφερόμενος επενδυτής αυξήθηκε στα 800.000 ευρώ στις δημοφιλείς περιοχές της Αττικής.

«Τώρα κλείνουμε πιο μεγάλα συμβόλαια», σημειώνει παράγοντες του εγχώριου real estate.

Σπεύδει επίσης να προσθέσει πως εξίσου υψηλή είναι η ζήτηση για αγορά ακινήτων σε τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη.

Δεν είναι τυχαίο, μας λέει, που μεγάλη πολυεθνική του χώρου άνοιξε γραφείο στην Πάρο η οποία κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Και η «χρυσή» διαφήμιση…

Και μιας και λέμε για επισκέπτες, και δη «χρυσούς», ήταν ευχάριστο να βλέπουμε τον θρυλικό Μόντο Ντουπλάντις να απολαμβάνει την ελληνική κουζίνα στη Σαντορίνη.

Και για όποιον δεν τον γνωρίζει, μιλάμε για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του άλματος εις ύψος, που έλαμψε στο Παρίσι, μαζί με τον δικό μας χάλκινο «Μανόλο».

Ο άνθρωπος έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο ακολούθους και μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του στο Παρίσι, επέλεξε την Ελλάδα.

Όχι για «χρυσή βίζα», αλλά για να σπάσει τη δίαιτα του…

Οι fake μεσίτες

Μένοντας όμως στον κλάδο των ακινήτων, μετά τους fake μεσίτες, ήρθαν και οι… fake πρόεδροι των μεσιτών.

Όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, σε πρόσφατο δελτίο τηλεοπτικών ειδήσεων, γνωστού καναλιού, παρουσιάστηκε ως Πρόεδρος Μεσιτών κάποιος κύριος άσχετος με τον εν λόγω φορέα, «ο οποίος όχι απλώς δεν είναι Πρόεδρος του Συλλόγου μας, δεν είναι ούτε καν μέλος μας» λέει ο πρόεδρος Λευτέρης Ποταμιάνος.

Σκληρή ανακοίνωση

Και μετά η προειδοποίηση: «Όποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, όποιος επιθυμεί την παραπλάνηση του τηλεοπτικού και καταναλωτικού κοινού θα μας βρει απέναντι του, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, σε αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική, παραπλανητική και χυδαία παραχάραξη της αλήθειας» τόνισαν.

————-

Θα συνεννοηθούν για την ΑΜΚ στη Mediterra

Αν μη τι άλλο… ευγενική θα τη χαρακτήριζα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Mediterra να αναβάλει τη λήψη αποφάσεων για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μέχρι «την εύρεση χρόνου κατάλληλου για όλους τους Μετόχους».

Έτσι το εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου που είναι και ο βασικός Μέτοχος της εταιρείας, έτσι και εγκρίθηκε.

Άλλωστε, η αναβολή αποφασίστηκε λόγω της απουσίας των μετόχων άνω του 5% τόσο στις 2 έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της 5ης και της 12ης Αυγούστου 2024.

Θυμίζω ότι στις 26 Αυγούστου θα είναι και η αποκοπή του μερίσματος για την εταιρεία, ύψους 0,04 ευρώ, αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο για τους μερισματο – κυνηγούς!

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories