Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν ως επί το πλείστον σήμερα, αφού η αύξηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ οι traders αφομοιώνουν επίσης τα στοιχεία από τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την ανεργία στην Κίνα για τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,67%, ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,74%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,12%, αφού το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο 4,2%. Το ποσοστό συμμετοχής ανέβηκε επίσης στο 67,1%, ξεπερνώντας το 66,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε, όμως, 0,51%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,79%.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας και της Ινδίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα χρηματιστήρια της Ασίας

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 2,6% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Η βιομηχανική παραγωγή από την άλλη, αυξήθηκε 5,1% έναντι προβλέψεων 5,2%. Το ποσοστό ανεργίας στις πόλεις αυξήθηκε ελαφρά στο 5,2% από 5% τον Ιούνιο.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς σε τριμηνιαία βάση, σημειώνοντας άνοδο 0,8% σε σύγκριση με τις προβλέψεις για άνοδο 0,5% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η τάση κατάφερε να αντιστραφεί από την πτώση του 0,6% που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο, σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά 0,8% και επεκτείνοντας τη συρρίκνωση του πρώτου τριμήνου κατά 0,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές