Να ξεπεράσουν την αρχική νευρικότητα και να κλείσουν με κέρδη κατάφεραν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από τις νέες επιδόσεις της Wall Street.

Ευρωαγορές: Θετικό κλείσιμο, άλμα 5,3% για την UBS

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,80% στις 8.347 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,66% στις 18.181 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,23% στις 7.423 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, συνεχίζοντας την ήπια ανάκαμψη από την ύφεση.

Η μέτρηση ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, μετά από την ανάπτυξη του 0,7% το πρώτο τρίμηνο.

Σε ετήσια βάση η οικονομία ήταν 0,9% μεγαλύτερη το β’ τρίμηνο, έναντι πρόβλεψης 0,8%.

«Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την ύφεση ενισχύθηκε το δεύτερο τρίμηνο, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τον καιρό που οδήγησαν τη δραστηριότητα να μειωθεί ομαλά τον Ιούνιο», δήλωσε ο Suren Thiru, οικονομικός διευθυντής στο Institute of Chartered Accountants.

Στα υπόλοιπα μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,8% τον Ιούνιο του 2024 σε μηνιαία βάση, μετά από την άνοδο του 0,3% που καταγράφηκε τον Μάιο.

Οι βασικοί τομείς που οδήγησαν στην αύξηση περιελάμβαναν τη μεταποίηση, η οποία αυξήθηκε κατά 1,1%, και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού, η οποία αυξήθηκε κατά 1,6%.

Παρά τις ισχυρές μηνιαίες επιδόσεις, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,4% σε ετήσια βάση, μετά από αύξηση 0,4% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές