Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε σήμερα η Wall Street σήμερα, καθώς τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο των λιανικών πωλήσεων εξανέμισαν τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία, προκαλώντας ένα ακόμη ράλι ανόδου στην αμερικανική αγορά.

Ευρωαγορές: Βρήκαν αμερικανικά στηρίγματα για την άνοδο

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,39% στις 40.563 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,61% στις 5.543 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,34% στις 17.594 μονάδες.

Η αγορά πήρε σημαντική ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο

Σε επίπεδο τίτλων, άλμα άνω του 6,6% κατέγραψε η Walmart, μετά τις αυξημένες προοπτικές που έδωσε και την ανακοίνωση της κερδοφορίας που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης, η Cisco Systems σημείωσε κέρδη 6,8%, καθώς μετά την ανακοίνωση της μείωσης των κερδών και των εσόδων του τέταρτου τριμήνου, προανήγγειλε περικοπές στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της.

Παράλληλα, η Ulta Beauty σημείωσε άλμα άνω του 12% αφού η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ανέφερε νέο μερίδιο στην εταιρεία καλλυντικών.

Ωθηση στη Wall Street από τις λιανικές πωλήσεις

Παρόλα αυτά, η αγορά πήρε σημαντική ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones που προέβλεπε άνοδο 0,3%. Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου ήταν 2,7% υψηλότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

«Τα σημερινά δεδομένα λιανικών πωλήσεων είναι μια υπενθύμιση ότι ο ουρανός δεν πέφτει στην οικονομία των ΗΠΑ», έγραψε η επικεφαλής οικονομολόγος της Wolfe Research, Stephanie Roth. «Ναι, η οικονομική δυναμική έχει μειωθεί, αλλά δεν φαίνεται να οδηγούμαστε σε ύφεση άμεσα», ανέφερε.

Επίσης, ξεχωριστά, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας το μήνυμα ότι εν τέλει η κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν είναι τόσο απογοητευτική όσο φάνηκε μετά τις ανακοινώσεις των νέων θέσεων εργασίας του Ιουλίου στις 2 Αυγούστου.

Πάντως, ο αριθμός των αρχικών αιτημάτων για το επίδομα ανεργίας σημείωσε εβδομαδιαία μείωση κατά 7.000 σε 227.000 το επταήμερο που έληξε στις 10 Αυγούστου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 4.500 στις 236.500.

Την ίδια ώρα, τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό τους φόβους των επενδυτών για ύφεση πριν από τα σημερινά οικονομικά στοιχεία και οδήγησαν σε ανάκαμψη των μετοχών μετά το απότομο παγκόσμιο sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street