Χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς ήταν τα έσοδα της Alibaba Group Holding στο πρώτου τρίμηνο του έτους και οι μετοχές της εταιρείας , που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά περίπου 4% κατά την προημερήσια διαπραγμάτευση.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετωπίζει τις επιφυλακτικές δαπάνες των Κινέζων καταναλωτών εν μέσω μιας οικονομίας που παραπαίει.

Temu: Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έγινε ο πλουσιότερος Κινέζος

Αδύναμη κατανάλωση

Η ανακοπή της ανάκαμψης στην Κίνα μετά την πανδημία του Covid 19 , σε συνδυασμό με την επίμονα αδύναμη αγορά ακινήτων και τα υψηλά επίπεδα εργασιακής ανασφάλειας, έχουν αποδυναμώσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αγοραστική δύναμη στην υπ’ αριθμόν 2 οικονομία του κόσμου, πλήττοντας τις παγκόσμιες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, , σημειώνει το Reuters.

Η Alibaba αντιμετωπίζει επίσης σκληρό ανταγωνισμό από αντιπάλους όπως η JD.com , και πλατφόρμες λιανικής πώλησης με επίκεντρο τις εκπτώσεις, όπως η Pinduoduo της PDD Holdings και η Douyin που ανήκει στην ByteDance.

Η Alibaba ανακοίνωσε έσοδα 243,24 δισ. γουάν (33,98 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 249,05 δισ. γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.  Η εταιρεία δήλωσε ότι η πτώση του καθαρού εισοδήματος οφείλεται «κυρίως στη μείωση των εσόδων από εργασίες» και στην «αύξηση της απομείωσης» από τις επενδύσεις της.

Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους κοινούς μετόχους στο τρίμηνο ήταν 24,27 δισ. γουάν, έναντι 34,33 δισ. γουάν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Alibaba επιδιώκει να αναζωπυρώσει την ανάπτυξη μετά από ένα ταραχώδες 2023, όταν πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αναμόρφωση της εταιρικής της δομής. Ακολούθησαν αλλαγές υψηλού προφίλ στη διοίκηση, με τον Eddie Wu να αναλαμβάνει τα ηνία ως διευθύνων σύμβουλος τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή