Μετά τη σημαντική μείωση της συμμετοχή της Berkshire Hathaway στην Apple, που προκάλεσε κλυδωνισμούς στην τεχνολογική μετοχή, ο Γουόρεν  Μπάφετ φαίνεται ότι συνεχίζει να περιορίζει τις θέσεις του σε διάφορες εταιρείες blue chips στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πιθανώς διαβλέποντας  λιγότερο ελκυστικές επενδύσεις στη Wall Street το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία αποκάλυψε την Τετάρτη ότι είχε πουλήσει το ένα πέμπτο του μεριδίου της στην Capital One, μια θέση αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και είχε αποχωρήσει εντελώς από το στοίχημα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην εταιρεία υπολογιστών cloud Snowflake.

Πώς αντιδρούν οι επενδυτές της Apple στο μαζικό ξεπούλημα του Μπάφετ

Επίσης, μείωσε τις θέσεις της στη μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών Chevron, στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile και στην κατασκευάστρια δομικών υλικών Louisiana-Pacific. Αποχώρησε επίσης από την εταιρεία πολυμέσων Paramount Global, ένα καταστροφικό στοίχημα που ο Μπάφετ αναγνώρισε ως δικό του λάθος νωρίτερα φέτος.

Στροφή του Γουόρεν Μπάφετ προς τα μετρητά

Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός ξέφρενου ξεπουλήματος μετοχών που οδήγησε την Berkshire να ξεφορτωθεί τίτλους άνω των 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο – συμπεριλαμβανομένων περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετοχών της Apple – καθώς ο Μπάφετ στράφηκε προς τα μετρητά και τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές αξίας μικρότερης των 2 δισ. δολάρια το τρίμηνο, αγορές που περιελάμβαναν μικρές νέες θέσεις στην εταιρεία λιανικής πώλησης μακιγιάζ Ulta Beauty και στην εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων αεροδιαστημικής Heico.

Τα τελευταία χρόνια η Berkshire Hathaway, το Γουόρεν Μπάφετ έκανε μια σημαντική στροφή στην επενδυτική της στρατηγική, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά μετρητών. Κάποιοι έσπευσαν να τονίσουν ότι επρόκειτο για μια βραχύβια τακτική, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος: ο Μάντης της Ομάχα συνεχίζει να μαζεύει ρευστό, πουλώντας μεγάλα πακέτα μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Όπως έγινε γνωστό ο όγκος των μετρητών του εκτινάχθηκε στα 276,9 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο τρίμηνο, σημαντικά αυξημένος από το προηγούμενο ρεκόρ των 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων , που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η αύξηση αυτή προήλθε αφού ο γκουρού των επενδύσεων πούλησε σχεδόν το ήμισυ του μεριδίου του στον τεχνολογικό κολοσσό υπό την ηγεσία του Τικ Κουκ, στο δεύτερο τέταρτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή