Οι τράπεζες της Ινδίας επεκτείνονται σε νέες γεωγραφικές περιοχές και επιχειρήσεις, παίρνοντας ώθηση από μια εθνική πιστωτική έκρηξη και μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τους straitstimes.

Αλλά η πίεση για τις εταιρείες να παραδώσουν έχει αποφέρει μια ανησυχητική παρενέργεια: ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παραιτήσεων στον κόσμο για τους τραπεζίτες.

Καθώς περισσότεροι από τους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους της Ινδίας αναζητούν δάνεια, ορισμένοι διευθυντές οδηγούν το νεότερο προσωπικό τους στο χείλος του γκρεμού, ωθώντας χιλιάδες έξω από τη βιομηχανία.

Συνθήκες ασφυκτικής πίεσης

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, η καταπόνηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι σχεδόν διπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο και πολύ υψηλότερη από εκείνη άλλων μεγάλων χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Γερμανία, ακόμη και μετά την ελαφρά πτώση του ποσοστού της Ινδίας στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Μεταξύ των κατώτερων τραπεζιτών, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο ζοφεροί. Στους μεγαλύτερους ιδιώτες δανειστές της Ινδίας, τα ποσοστά καταπόνησης ξεπερνούν τακτικά το 50%.

Οι λόγοι είναι περίπλοκοι. Η άνθηση της Ινδίας έχει διευκολύνει ορισμένους νεοεισερχόμενους τραπεζίτες να επιδιώξουν αυξήσεις μισθών μετακινούμενοι από εταιρεία σε εταιρεία. Αλλά άλλοι παραπονιούνται ότι η παραίτηση είναι η μόνη επιλογή για εξέλιξη, δεδομένων των αραιών ευκαιριών κατάρτισης και ανάπτυξης.

Οι υπάλληλοι λένε ότι οι διευθυντές δεν είναι προετοιμασμένοι για να σχεδιάσουν τις προσλήψεις για τις προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη σημερινή Ινδία.

Νέα δεδομένα

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανοίξει τον πρώτο τους τραπεζικό λογαριασμό μόνο την τελευταία δεκαετία. Και πολλές τράπεζες έχουν διαφοροποιήσει τα χαρτοφυλάκιά τους με τρόπους που θα ήταν ακατανόητοι για το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Ινδίας, όταν το έθνος ήταν αποκλεισμένο από τους επενδυτές.

Αυτές οι δυνάμεις έχουν οδηγήσει σε έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των παραδοσιακών τραπεζών, των σύγχρονων εταιρειών fintech και των σκιωδών δανειστών. Καθώς οι επενδυτικές ευκαιρίες επεκτείνονται στην Ινδία, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται τώρα πιο αργά από τις πιστώσεις – πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες αγωνίζονται για πελάτες σε ένα πολύ πιο περίπλοκο πεδίο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή