Σε εκκαθάριση θέτει η UBS ένα ταμείο real estate της πάλαι ποτέ ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η ελβετική τράπεζα.

Σύμφωνα με την UBS, το συνολικό καθαρό ενεργητικό του Credit Suisse Real Estate Fund International ανήλθε σε 1,88 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (2,17 δισεκατομμύρια δολάρια) στα τέλη Ιουνίου. Η αξία του αμοιβαίου κεφαλαίου είχε μειωθεί σημαντικά το 2023, δήλωσε η τράπεζα νωρίτερα φέτος.

Η UBS εξαγόρασε την Credit Suisse το 2023 μετά την κατάρρευση του μακροχρόνιου αντιπάλου της εν μέσω μιας σειράς οικονομικών προβλημάτων.

UBS: Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με την Credit Suisse στην Ελβετία

Σε ανακοίνωσή της, η UBS ανέφερε ότι το 36% των συνολικών μεριδίων του αμοιβαίου κεφαλαίου σε κυκλοφορία το 2022 είχε εξαργυρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

«Η διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων τους τελευταίους 18 μήνες για την κάλυψη… εξαγορών έχει δείξει το περιορισμένο βάθος των αγορών ακινήτων», δήλωσε η UBS Fund Management (Ελβετία).

Εξέπληξαν ευχάριστα τα αποτελέσματα της UBS

Χθες, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,14 δισ. δολαρίων για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, στα πρώτα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση της επίσημης νομικής συγχώνευσης της τράπεζας με την πάλαι ποτέ ανταγωνίστριά της Credit Suisse. Το ποσό εξέπληξε τους αναλυτές οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας θα διαμορφώνονταν σε 528 εκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι τα συνολικά έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτίμησης για 11,6 δισ. δολάρια.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου μας αντικατοπτρίζουν τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει από το κλείσιμο της εξαγοράς, καθώς εκπληρώνουμε όλες τις δεσμεύσεις μας προς τα ενδιαφερόμενα μέρη», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι. «Είμαστε σε καλή θέση για να πετύχουμε τους οικονομικούς μας στόχους και να επιστρέψουμε στα επίπεδα κερδοφορίας που προσφέραμε πριν μας ζητηθεί να παρέμβουμε και να σταθεροποιήσουμε την Credit Suisse», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή