Αλλο ένα τρίμηνο ανάπτυξης πρόκειται να ανακοινώσει η Walmart παρά το γεγονός ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ έχουν γίνει πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους και πιο απαιτητικοί στο τι αγοράζουν.

Για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Αμερικής αναμένεται να δει αύξηση εσόδων κατά 4,23% στα 168,46 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,22% στα 0,65 δολάρια.

Walmart: Το νέο όπλο της για την προσέλκυση της Gen Z

Οι πωλήσεις του ίδιου καταστήματος στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,41%, με το Sam’s Club να σημειώνει άνοδο 3,9% και την ομώνυμη επιχείρησή του κατά 3,43%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg. Τα παντοπωλεία παραμένουν μια βασική επιχειρηματική δραστηριότητα για τη Walmart.

«Τα παντοπωλεία, τα αναλώσιμα και τα βασικά αγαθά… θα εξακολουθούν να είναι ο βασικός μοχλός», δήλωσε ο Joe Feldman του Telsey Advisory Group.

Τα είδη παντοπωλείου αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των πωλήσεων της Walmart στις ΗΠΑ. Το περασμένο τρίμηνο, παρουσίασε μια μάρκα ιδιωτικής ετικέτας που ονομάζεται Bettergoods, η οποία προσφέρει πιο υγιεινά, υψηλότερης ποιότητας προϊόντα σε τιμή 5 δολάρια.

Ο αναλυτής της CFRA Arun Sundaram είπε ότι ο έμπορος λιανικής θέλει να διατηρήσει τα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα που κέρδισε κάνοντας τους αγοραστές να σκεφτούν: «Γεια! Αυτό δεν είναι το Walmart πριν από 10-15 χρόνια».

Τι αναμένει η Wall Street για τα αποτελέσματα της Walmart

H Wall Street αναμένει τα ακόλουθα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2025 της Walmart, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους:

  • Έσοδα: 168,46 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 161,63 δισεκατομμύρια δολάρια
  • Προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή: 0,65 δολάρια έναντι 0,61 δολαρίων
  • Συνολική αύξηση πωλήσεων στο ίδιο κατάστημα στις ΗΠΑ: 3,41% έναντι 6,30%
  • Αύξηση πωλήσεων στο ίδιο κατάστημα της Walmart στις ΗΠΑ: 3,43% έναντι 6,40%
  • Κίνηση: 2,82% έναντι 2,90%
  • Αύξηση εισιτηρίων: 1,27% έναντι 3,40%
  • Ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου: 2,10% έναντι 2,30%

Καθαρές πωλήσεις

Από το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία ανέμενε ότι οι καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν στο υψηλότερο τέλος της τάξης του 3% έως 4%, και τα λειτουργικά έσοδα θα αυξηθούν στο υψηλότερο τέλος από 4% έως 6% για το οικονομικό έτος 2025.

Ο οικονομικός διευθυντής της Walmart, John David Rainey, δήλωσε στην κλήση κερδών του πρώτου τριμήνου ότι η εταιρεία σκοπεύει να «επανεξετάσει το guidance της για ολόκληρο το έτος καθώς βγαίνουμε από το δεύτερο τρίμηνο».

Η Lasser της UBS αναμένει ότι η Walmart θα αυξήσει το guidance της για ολόκληρο το έτος. H μετοχή της Walmart αυξήθηκε κατά 27,5% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 14% για τον S&P 500.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή