Οι ξένοι επενδυτές τοποθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε ιαπωνικές μετοχές την εβδομάδα έως τις 10 Αυγούστου, ενθαρρυμένοι από τα μηνύματα των φορέων χάραξης πολιτικής για τη σταθεροποίηση της αγοράς μετά την πρόσφατη αναταραχή που οδήγησε τις μετοχές στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από το 1987, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι διασυνοριακοί επενδυτές αγόρασαν ιαπωνικές μετοχές καθαρής αξίας 521,9 δισ. γεν (3,51 δισ. δολαρίων), αντιστρέφοντας τρεις συνεχόμενες εβδομάδες καθαρών πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Εταιρικά ομόλογα ΗΠΑ: Κλείνει η ψαλίδα του spread

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ιάπωνες υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέλαβαν δράση για να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανέφερε ότι θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια εν μέσω αστάθειας της αγοράς, μετά την ιστορική πτώση 12,4% του μέσου όρου των μετοχών Nikkei στις 5 Αυγούστου, λόγω των φόβων για ύφεση στις ΗΠΑ και της εκκαθάρισης των carry trades που χρηματοδοτούνται με φθηνό γεν.

Οι ξένοι επενδυτές τοποθετήθηκαν και σε ιαπωνικά ομόλογα

Όμως αυτές οι ανησυχίες γρήγορα εξασθένησαν και ο δείκτης  Nikkei ανοίγει νέα καρτέλα έχει αυξηθεί πάνω από 20% από τότε που έφτασε στο χαμηλό εννέα μηνών στις 31.156,12 μονάδες στις 5 Αυγούστου.

Οι ξένοι ανέτρεψαν επίσης την τάση πώλησης ιαπωνικών ομολόγων οκτώ εβδομάδων την περασμένη εβδομάδα, καθώς έγιναν καθαροί αγοραστές. Απέκτησαν καθαρά 1,44 τρισ. γεν σε μακροπρόθεσμα ομόλογα, το μεγαλύτερο ποσό από τις 11 Μαΐου και καθαρά 561,8 δισ. γεν σε βραχυπρόθεσμους τίτλους.

Οι Ιάπωνες επενδυτές αγόρασαν την περασμένη εβδομάδα μακροπρόθεσμα υπερατλαντικά ομόλογα αξίας 1,54 τρισ. γεν, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή αγορά των τελευταίων 12 εβδομάδων, ενώ απέκτησαν επίσης βραχυπρόθεσμα μέσα συνολικής αξίας 453,5 δισ. γεν.

Οι Ιάπωνες επενδυτές, ωστόσο, πούλησαν ξένες μετοχές καθαρής αξίας 328,1 δισ. γεν μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες καθαρών αγορών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές