Ανοδικά κινείται το γεν έναντι το δολαρίου αλλά οδεύει να καταγράψει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιούνιο, μετά από μια σειρά οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ που μείωσαν τους φόβους για ύφεση και στήριξαν τα στοιχήματα για σταδιακή χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν στα 148,73, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό της Πέμπτης στα 149,40, ένα επίπεδο που παρατηρήθηκε τελευταία φορά στις 2 Αυγούστου.

Χρηματιστήριο Τόκιο: Η επιστροφή των ξένων επενδυτών

Τα ευαίσθητα στον κίνδυνο νομίσματα, όπως η στερλίνα, παρέμειναν σταθερά, καθώς οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές οδήγησαν σε ράλι στις μετοχές.

Με το βλέμμα στη Fed

Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο ενός μήνα την περασμένη εβδομάδα και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά το μέγιστο σε 1-1/2 χρόνια τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια κατά  50 μονάδες βάσης (bps) τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών ομολόγων, υποχώρησε κατά 0,2%

«Είμαστε στο στρατόπεδο που πιστεύει ότι υπάρχει επιβράδυνση της ανάπτυξης, ο πληθωρισμός επιβραδύνεται και η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, αλλά δεν πρόκειται να είναι μια κατάσταση πανικού, η οποία μετατράπηκε σε αφήγηση πριν από μια ή δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Salman Ahmed. παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής και στρατηγικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων στη Fidelity International.

«Παραμένουμε στην άποψη ότι θα δούμε 2-3 μειώσεις, πολύ πιθανόν δύο αντί για τρεις, εκτός και αν διατηρηθεί η αύξηση του ποσοστού ανεργίας που είδαμε στην τελευταία έκθεση προσλήψεων». Οι traders είναι πεπεισμένοι ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά είχαν συζητήσει το μέγεθος της μείωσης, αφού τα απροσδόκητα ήπια στοιχεία μισθοδοσίας των ΗΠΑ είχαν ωθήσει τις πιθανότητες για μεγαλύτερη μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στο 71% στις αρχές Αυγούστου. Οι πιθανότητες για μια τέτοια κίνηση βρίσκονται επί του παρόντος στο 28%, από 36% την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι έξι σημαντικών ομολόγων, υποχώρησε κατά 0,2% στις 102,84.

Εβδομαδιαίες  απώλειες για το γεν

Το ιαπωνικό γεν συνέχισε να τραβάει τα βλέμματα και με απώλειες περίπου 1,4%, το νόμισμα βρισκόταν σε καλό δρόμο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Η κίνηση ήταν σχεδόν τόσο δραματική όσο η έκρηξή στα 141,675 γιεν ανά δολάριο στις 5 Αυγούστου, καθώς η αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας, σε συνδυασμό με την έξαρση των ανησυχιών για την ύφεση των ΗΠΑ, πυροδότησε μια επιθετική χαλάρωση της μεταφοράς που χρηματοδοτείται από γιεν. συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές