Ήπιες διορθωτικές κινήσεις παρατηρούνται σήμερα στη Wall Street, μετά από την ισχυρή ανάκαμψη των προηγούμενων ημερών, με πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε αναπροσαρμογές θέσεων.

Wall Street: Άλμα άνω του 1%, στο +2,3% ο Nasdaq

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,10% στις 40.524 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 5.535 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 17.566 μονάδες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Wall Street δέχεται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, καθώς ήδη τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έχουν καταγράψει έξι σερί ανοδικές συνεδριάσεις. Με αντίστοιχα κέρδη άνω του 3% και 5% την εβδομάδα, και οι δύο βρίσκονται σε καλό δρόμο για να σημειώσουν τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη τους από τον Νοέμβριο. Ο Dow έχει ενισχυθεί περισσότερο από 2% αυτή την εβδομάδα, κάτι που θα σήμαινε επίσης την καλύτερη επίδοσή του φέτος.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη ήταν πολύ ισχυρότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν.

Και οι δύο προσέφεραν στοιχεία ότι οι φόβοι για ύφεση, που οδήγησαν να πυροδοτηθεί ένα παγκόσμιο ξεπούλημα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ήταν υπερβολικοί.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν μετά από μετρήσεις για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης ήταν ακόμα δυνατό. Αυτά τα δεδομένα υποστήριξαν επίσης την προσδοκία ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της τον Σεπτέμβριο.

«Οι επενδυτές αναζητούν πρόσθετους λόγους για να συμμετέχουν στο δρόμο προς την ανάκαμψη», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research. «Με τα πρόσφατα, καλύτερα από τα αναμενόμενα δεδομένα για την οικονομία και την απασχόληση, τώρα οι επενδυτές αυξάνουν την έκθεσή τους».

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Applied Materials υποχωρεί κατά 1,8%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Η Applied Materials ανακοίνωσε κέρδη 2,12 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 6,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG προέβλεπαν κέρδη 2,02 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 6,67 δισ. δολάρια.

Από την άλλη, άνοδο 3% σημειώνει η JD.com, μετά την αναφορά της πτώσης των εσόδων του δεύτερου τριμήνου, λόγω των περικοπών των τιμών που προσέλκυσαν τους καταναλωτές. Τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της JD.com αυξήθηκαν κατά 73,7% στα 9,36 γιουάν ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν 6,07 γιουάν ανά μετοχή.

Στο οικονομικό μέτωπο, μια ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι οι ενάρξεις κατοικιών έφτασαν τα 1,238 εκατομμύρια και οι οικοδομικές άδειες τα 1,396 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones προέβλεψαν 1,34 εκατομμύρια και οι οικοδομικές άδειες σε 1,42 εκατομμύρια τον Ιούλιο, και οι δύο χαμηλότερες από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street