Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπαθούν να διαχειριστούν τα αξιόλογα κέρδη του διημέρου, ενώ αποτιμούν και τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις μεγάλες οικονομίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,30%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,21% στις 8.329 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,29% στις 18.235 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,11% στις 7.431 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ράλι άνω του 3% για τον Nikkei, ισχυρά κέρδη στην Ασία

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Bayer σημειώνει άλμα άνω του 7%, καθώς κέρδισε μια νομική νίκη στον αγώνα της να περιορίσει την ευθύνη από τους ισχυρισμούς ότι το ζιζανιοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο, καθώς το εφετείο των ΗΠΑ την Πέμπτη είπε ότι ο ομοσπονδιακός νόμος προστατεύει τη γερμανική εταιρεία από μήνυση της Πενσυλβάνια.

Η Bayer είπε ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με αποφάσεις ομοσπονδιακών εφετείων στο Σαν Φρανσίσκο και την Ατλάντα σε παρόμοιες υποθέσεις, ενώ μπορεί να αυξήσει την προοπτική ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα μπορούσε να παρέμβει για να επιλύσει τη διαμάχη και ενδεχομένως να μειώσει τις υποχρεώσεις της Bayer.

Οι μακροοικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, οι όγκοι τν λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν ετήσια αύξηση 1,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Σε μηνιαία βάση το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,5% όπως αναμενόταν.

Η μεγαλύτερη συνεισφορά σε αυτό προήλθε από πολυκαταστήματα και καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού εν μέσω των πολλών αθλητικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Το τρίμηνο έως τον Ιούλιο του 2024, οι όγκοι αυξήθηκαν κατά 1,1% σε τριμηνιαία και 0,8% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές