Να ακολουθήσει την άνοδο των διεθνών αγορών, που πυροδότησε το νέο ράλι της Wall Street, επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανέρχεται από τη χθεσινή αργία με διαθέσεις να κατοχυρώσει και το επίπεδο των 1.430 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,02% στις 1.437,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.509,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 1,53% στις 1.290,46 μονάδες.

Πετρέλαιο: Οδεύει προς δεύτερη διαδοχική εβδομάδα ανόδου

Ήπια και πολύτιμη ανάκαμψη

Η αγορά δείχνει να μπορεί να συνεχίσει την ήπια, αλλά πολύτιμη, ανάκαμψή της από τα χαμηλά των 1.320 μονάδων πριν από δέκα ημέρες, σε μια περίοδο μάλιστα που παραδοσιακά δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική.

Εντούτοις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο τζίρος κινείται πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ σχεδόν καθημερινά, με τις περισσότερες εντολές να επιταχύνονται το τελευταίο δίωρο κάθε συνεδρίασης.

Η μεταβλητή των συναλλαγών, όπως και τα κέρδη της τελευταίας εβδομάδας, έχουν βελτιώσει τις προσδοκίες για αρκετά χαρτοφυλάκια που έμειναν εντός των τειχών μετά τη δραματική συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου, αν και ακόμη επιφυλακτικότητα δεν έχει εξαλειφθεί, παρά το γεγονός ότι έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος των «απολεσθέντων εδαφών».

Αλλά εάν η αγορά καλύψει τελικά και το χάσμα στις 1.430 μονάδες, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις 1.478-1.480 μονάδες, όπου και θα είναι το επόμενο τεστ της βραχυπρόθεσμης κίνησης της.

Το διεθνές περιβάλλον δείχνει να βελτιώνεται για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, καθώς τα τελευταία στοιχεία από την αμερικανική οικονομία έχουν περιορίσει τις ανησυχίες περί του κινδύνου της ύφεσής της.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει από – ναρκοθετηθεί, καθώς μπροστά μας έχουμε τόσο τους γεωπολιτικούς κινδύνους όσο και τις αμερικανικές εκλογές, αμφότερα δύο μέτωπα που συντηρούν τα επίπεδα αβεβαιότητας υψηλά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,21%, με τις Jumbo, Εθνική, Τιτάν, Eurobank, Aegean, Motor Oil, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Alpha bank και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΑΑ, Autohellas, Cenergy, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα. Σαράντης και ΕΥΔΑΠ είναι σε αρνητικά εδάφη, με τον πρώτο στο -0,76% και τη δεύτερη στο -0,18%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece