Με κέρδη έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ολοκληρώνοντας μια καθόλα θετική εβδομάδα, κατά την οποία κάλυψε μεγάλο μέρος του εδάφους που έχασε στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ανεβάζοντας μάλιστα και τους συναλλακτικούς του ρυθμούς σε μια παραδοσιακά χαμηλού ενδιαφέροντος περίοδο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κεκτημένη ανοδική ταχύτητα – Ξεχωρίζει ο Ελλάκτωρ

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,62% στις 1.431,88 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.430,05 μονάδων και 1.438,67 μονάδων. Ο τζίρος ανήλθε στα 108,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 457 χιλ. τεμάχια αξίας 12,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,65% στις 3.492,66 μονάδες, ενώ στο +0,93% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.282,99 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,23% στις 1.286,58 μονάδες.

Η αγορά έκλεισε θετικά την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει άνοδο 3,51%. Ο FTSE 25 κέρδισε 3,77% και ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 6,12%.

Εύλογες κάποιες κατοχυρώσεις κερδών

Η αγορά κατάφερε να κάνει το απόλυτο στις θετικές συνεδριάσεις αυτήν την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν και οι επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους που έχουν υπεραποδώσει. Μάλιστα, από την δραματική συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου, το ΧΑ καταγράφει μια σταθερή ανοδική πορεία, με μόλις μία πτωτική ημέρα στο ενδιάμεσο.

Μέχρι τώρα, η αγορά έδειξε να μπορεί να συνεχίσει την ήπια, αλλά πολύτιμη, ανάκαμψή της από τα χαμηλά των 1.320 μονάδων πριν από δέκα ημέρες, σε μια περίοδο μάλιστα που παραδοσιακά δεν υπάρχει ιδιαίτερη δυναμική. Εντούτοις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο τζίρος κινείται πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ σχεδόν καθημερινά, με τις περισσότερες εντολές να επιταχύνονται το τελευταίο δίωρο κάθε συνεδρίασης.

Η μεταβλητή των συναλλαγών, όπως και τα κέρδη της τελευταίας εβδομάδας, έχουν βελτιώσει τις προσδοκίες για αρκετά χαρτοφυλάκια που έμειναν εντός των τειχών μετά τη δραματική συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου, αν και ακόμη επιφυλακτικότητα δεν έχει εξαλειφθεί, παρά το γεγονός ότι έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος των «απολεσθέντων εδαφών». Αλλά εάν η αγορά καλύψει τελικά και το χάσμα στις 1.430 μονάδες, τότε ανοίγει ο δρόμος για τις 1.478-1.480 μονάδες, όπου και θα είναι το επόμενο τεστ της βραχυπρόθεσμης κίνησης της.

Το πραγματικό τεστ ενδεχομένως να δοθεί πάνω από τις 1.450 μονάδες, εάν μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα, καθώς στη ζώνη από εκεί μέχρι τις 1.500 μονάδες, η αγορά έχει δείξει την αδυναμία της. Μια αδυναμία βέβαια που έχει δοκιμαστεί και από διάφορες αναταράξεις που έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα τους θερινούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχώρισε με το άλμα του 3,27% που κατέγραψε, με την Εθνική να τον ακολουθεί με το δικό της +2,40% και τον Τιτάν με το δικό του +2,39%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε ΟΤΕ, Πειραιώς και Μυτιληναίο.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Aplha Bank, Aegean, Coca Cola, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά οι ΔΑΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Motor Oil, Jumbo, Cenergy και ΔΕΗ, με τις Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas και Σαράντη να χάνουν πάνω από 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece