Προσφορά διακανονισμού με τους μετόχους που την είχα μηνύσει για χαμηλή αποζημίωση εξαγοράς της Postbank έκανε η Deutsche Bank, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εναγόντων.

Ο δικηγόρος, Jan Bayer, απέρριψε την πρόταση της τράπεζας ως μια «τρελή» προσφορά που είναι «νεκρή κατά την άφιξη». Από την πλευρά της η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις συνομιλίες.

Deutsche Bank: Ζημιές 143 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο

«Όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν, βρισκόμαστε σε συζητήσεις διακανονισμού με διάφορες ομάδες εναγόντων στο πλαίσιο των διαφόρων διαδικασιών εξαγοράς της Postbank», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωσή της.

Βασικό στοιχείο του διακανονισμού είναι η προσφορά για την καταβολή 36,50 ευρώ ανά μετοχή της Postbank.
Οποιοσδήποτε διακανονισμός θα σηματοδοτούσε μια σημαντική εξέλιξη στην πολυετή δικαστική διαμάχη που έχει ρίξει σκιά πάνω από την Deutsche και την είχε αναγκάσει πρόσφατα να βάλει στην άκρη 1,3 δισ. ευρώ (1,43 δισ. δολάρια) πριν από οποιαδήποτε πιθανή πληρωμή.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Tην πρώτη τριμηνιαία ζημία μετά από τέσσερα χρόνια υπέστη η Deutsche Bank AG. , καθώς οι συναλλαγές επιβραδύνθηκαν και καταγράφηκε επιβάρυνση που συνδέεται με τη λιανική της Postbank.

Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ (155,1 εκατ. δολάρια), έναντι εκτιμήσεων σε δημοσκόπηση της LSEG μεταξύ αναλυτών που προέβλεπαν ζημιά 145 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι θα επρόκειτο για δύσκολο το τρίμηνο λόγω της πρόβλεψης Postbank, η οποία επιβεβαίωσε την Τετάρτη θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μακροχρόνια αγωγή των επενδυτών ισχυρίζεται ότι η Deutsche Bank πλήρωσε ανεπαρκές ποσό προκειμένου να αναλάβει τον κολοσσό λιανικής τραπεζικής το 2010.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή