Στην εξαγορά της Terran Orbital , μιας βιομηχανίας δορυφορικού εξοπλισμού  προχωρά η Lockheed Martin σε μια συμφωνία ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων, μήνες μετά την απόσυρση της προηγούμενης προσφοράς που είχε υποβάλλει η γνωστή αμυντική βιομηχανία.

Η Lockheed θα καταβάλει 25 σεντς ανά μετοχή σε μετρητά, που αντιπροσωπεύει έκπτωση 37,5% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της Terran. Η εταιρεία τον Μάρτιο είχε προσφέρει 1 δολάριο ανά μετοχή της Terran.

Γαλλία: «Στομώνει» η γαλλική πολεμική βιομηχανία λόγω υπερπαραγωγής

Οι μετοχές της Terran σημείωσαν πτώση σχεδόν 41% στα 24 σεντς στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Lockheed, είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της εταιρείας και χρησιμοποιεί σήμερα το δορυφορικό λεωφορείο της εταιρείας, δηλαδή το βασικό σώμα που μεταφέρει ολα τα οργανα του δορυφόρου,   για τα προγράμματα της Υπηρεσίας Διαστημικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ (SDA).

«Η εξαγορά ενοποιεί έναν προμηθευτή, με την Terran Orbital να παρέχει «λεωφορεία» για την πρωταρχική θέση της Lockheed στο στρώμα παρακολούθησης και μεταφοράς της SDA», ανέφεραν οι αναλυτές σε σημείωμα της Jefferies.

Συσσωρευμένες ζημιές

Η Terran Orbital με έδρα τη Φλόριντα ασχολείται με το σχεδιασμό, την παραγωγή, το σχεδιασμό εκτοξεύσεων, τις επιχειρήσεις αποστολών και την υποστήριξη σε τροχιά για πελάτες της αεροδιαστημικής και της άμυνας.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο, θα αποσύρει το υφιστάμενο χρέος της Terran και θα δημιουργήσει μια νέα διευκόλυνση κεφαλαίου κίνησης ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα μήνα πριν, η Terran ανακοίνωσε τριμηνιαίες καθαρές ζημίες ύψους 35,4 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας σε αρκετά τρίμηνα ζημιών από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2022.

Νωρίτερα φέτος, η Lockheed κέρδισε 890 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων μαζί με τις ομοειδείς L3Harris Technologies και Sierra Space για την παράδοση 18 δορυφόρων στην SDA στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης πυραύλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή