Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW και η κοινοπραξία της θα ανακαλέσει συνολικά 1,36 εκατομμύρια τοπικά παραγόμενα και εισαγόμενα αυτοκίνητα στην Κίνα λόγω πιθανών κινδύνων με τον αερόσακο Takata, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή της αγοράς της Κίνας.

Οι ανακλήσεις, με άμεση ισχύ, αφορούν μοντέλα που παρήχθησαν από το 2003-2017, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κρατική Διοίκηση Ρύθμισης της Αγοράς της Κίνας.

Volkswagen: Πέφτουν οι πωλήσεις στην Κίνα, λουκέτο σε εργοστάσιο ετοιμάζει η Audi

Η BMW Brilliance Automotive, μια κοινοπραξία με έδρα τη βορειοανατολική Κίνα, θα ανακαλέσει 598.496 αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής, ενώ η BMW China Automobile Trading θα ανακαλέσει 759.448 εισαγόμενα αυτοκίνητα, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Για τα οχήματα που επιβεβαιώθηκε ότι έχουν ελαττώματα μετά από έλεγχο, η BMW θα αντικαταστήσει δωρεάν τον μπροστινό αερόσακο του οδηγού για να εξαλείψει τους κινδύνους για την ασφάλεια, αναφέρει η ανακοίνωση.
Η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα BMW με ανακατασκευή τιμονιού από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν εγκαταστήσει ελαττωματικούς αερόσακους Takata, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε επίσης 394.000 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ελαττωματικών φουσκωτών αερόσακων Takata που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρούς ή θανατηφόρους τραυματισμούς, δήλωσε τον Ιούλιο η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ.

Η BMW China δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό, ανεφερε το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή