Συμφωνίες με μια ομάδα κορυφαίων επενδυτών τεχνολογίας για την παροχή ρευστότητας στους εργαζόμενους μέσω δευτερογενούς πώλησης μετοχών σε αποτίμηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει υπογράψει η Revolut, εξασφαλίζοντας αποτίμηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά την ευρύτερη ύφεση στα fintech, και εδραιώνοντας της θέση της ως η πιο πολύτιμη start-up στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της αυτή η δευτερεύουσα πώληση μετοχών επιτρέπει στους σημερινούς υπαλλήλους να κεφαλαιοποιήσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Revolut, προσελκύοντας παράλληλα ένα διαφορετικό μείγμα νέων και υφιστάμενων επενδυτών. Επικεφαλής του γύρου ήταν η Coatue, η D1 Capital Partners και ο υφιστάμενος επενδυτής Tiger Global.

Αυτή η αποτίμηση αντανακλά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις που κατέγραψε η εταιρεία τα τελευταία τρίμηνα καθώς και την πρόοδο που σημειώθηκε στην υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων.

Revolut: Πουλά μετοχές αξίας 500 εκατ. δολαρίων

Το 2023, η Revolut ανακοίνωσε έσοδα 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ετησίως αύξηση 95%) και κέρδη προ φόρων ρεκόρ, ύψους 545 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκρηκτική αύξηση κερδών για τη Revolut

Η εταιρεία συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2024, καταγράφοντας ετήσια αύξηση εσόδων άνω του 80% καθώς και βελτιωμένη κερδοφορία.

«Η Revolut είναι πλέον η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή χρηματοδότησης σε 19 αγορές και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τους 50 εκατομμύρια πελάτες μέχρι το τέλος του 2024» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αρκετούς νέους επενδυτές που μοιράζονται το όραμά μας» – Νικ Στορόνσκι

Αυτή η τελευταία εξέλιξη βασίζεται στη δυναμική που έχει αποκτήσει η Revolut καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η εταιρεία εξασφάλισε τραπεζική άδεια στο Μεξικό, ακολουθούμενη από τη χορήγηση της άδειας τραπεζικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο (Authorisation with Restrictions) τον Ιούλιο, ένα σημαντικό βήμα στη συνεχιζόμενη επέκταση της εταιρείας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως. Επιπλέον, η Revolut ανακοίνωσε την κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του Προγράμματος αφοσίωσης RevPoints, των eSIM και της ανταλλαγής crypto Revolut X.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε την ευκαιρία στους υπαλλήλους μας να συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της συλλογικής επιτυχίας της εταιρείας. Είναι η σκληρή δουλειά, η καινοτομία και η αφοσίωσή τους που μας οδήγησαν να γίνουμε η πιο πολύτιμη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας στην Ευρώπη. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με αρκετούς νέους επενδυτές που μοιράζονται το όραμά μας καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να επαναπροσδιορίσουμε το τραπεζικό τοπίο όπως το γνωρίζαμε», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Revolut, Νικ Στορόνσκι.

Από την πλευρά του ο Philippe Laffont, ιδρυτής και διαχειριστής χαρτοφυλακίου, Coatue υπογραμμίζει: «Έχουμε υψηλό επίπεδο πεποίθησης στην αποστολή της Revolut να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες παγκοσμίως». Και προσθέτει: «Η αποδεδειγμένη ικανότητα της Revolut να κλιμακώνεται σε δεκάδες αγορές αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ομάδας στην ταχύτητα του προϊόντος, την οικονομική ένταξη και την οικονομική καινοτομία. Υπό την ηγεσία του Nik και της ομάδας του, η Revolut έχει πλοηγηθεί στην πολυπλοκότητα του τοπίου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να προσφέρει μια εντυπωσιακή σουίτα προϊόντων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ταχέως αναπτυσσόμενης πελατειακής της βάσης. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τη Revolut καθώς συνεχίζει να βοηθάει στον μετασχηματισμό της παγκόσμιας τραπεζικής βιομηχανίας».

Σημαντικά στοιχεία από τον ελληνικό χώρο

Η fin tech συνέχισε να αναπτύσσεται σταθερά στην Ελλάδα το 2023, με τα ποσοστά χρήσης να επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη αποδοχή της Revolut από τους πελάτες, πλέον ως λογαριασμού για τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Οι πελάτες λιανικής ανήλθαν σε 963.000 το 2023, παρουσιάζοντας 50% αύξηση σε σχέση με το 2022. Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 59% σε ετήσια βάση.

Οι εταιρικοί πελάτες ξεπέρασαν τους 6.600 το 2023, μια αύξηση της τάξεως του 116% σε σύγκριση με το 2022.

Οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 71% το 2023 και οι καταθέσεις των πελατών κατά 78%, ξεπερνώντας τα 340 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσοστό των εγχώριων συναλλαγών, έναντι των συναλλαγών στο εξωτερικό, έφτασε το 65% το 2023, γεγονός που δείχνει ότι οι πελάτες ενσωματώνουν τη Revolut στην καθημερινότητά τους καθώς και στα ταξίδια τους.

Η Revolut ανακοίνωσε ένα σημαντικό ορόσημο το 2024, φτάνοντας το 1 εκατομμύριο πελάτες και προσεγγίζοντας το 10% του τοπικού πληθυσμού. Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης στην αγορά της Ευρώπης για τη Revolut.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις