Ο David Moot υπέθεσε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αντέξει οικονομικά το όνειρό του να αποκτήσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην ακτή της Μασαχουσέτης, το καταφύγιο διακοπών του για σχεδόν 20 χρόνια. Όταν εντόπισε ένα στο Cape Cod που αναφέρεται στο εκπληκτικά χαμηλό ποσό των 395.000 δολαρίων, έκλεισε αμέσως την συμφωνία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ένας ανασφάλιστος κόσμος: Επανεξετάζοντας τον τρόπο κάλυψης της κλιματικής ζημιάς

Όσοι κυνηγούν ευκαιρίες για παραθαλάσσια σπίτια και επιθυμούν να ρισκάρουν μπορεί σύντομα να είναι σε θέση να βρουν πολύ καλές προσφορές, καθώς οι ιδιοκτήτες σε προνομιακές παραλιακές πόλεις των ΗΠΑ επιδιώκουν να μειώσουν τις απώλειές τους πριν κληθούν να πληρώσουν το δαπανηρό τίμημα της κλιματικής αλλαγής.

Η προσδοκία των ευκαιριών θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές σε ενοικιαζόμενα καταλύματα, πλούσιους αγοραστές ικανούς να αντέξουν τον οικονομικό κίνδυνο, ακόμη και καθημερινούς ανθρώπους που φιλοδοξούν να κατέχουν ένα κομμάτι πολύτιμης παραθαλάσσιας γης – έστω και για λίγο.

Η κλιματική αλλαγή ρίχνει τις αξίες των κατοικιών

Καθώς η θέρμανση των ωκεανών γίνεται ισχυρότερη, οι καταιγίδες συχνότερες και η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται, περισσότερα από 106 δισεκατομμύρια δολάρια σε παράκτιες ιδιοκτησίες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταλήξουν στον πάτο της θάλασσας σε λιγότερο από 30 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα νησιά χαμηλού υψομέτρου στα ανοικτά της Ανατολικής Ακτής – συμπεριλαμβανομένων των Cape Cod και Nantucket, καθώς και των Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας, όπου έξι σπίτια έχουν καταρρεύσει στη θάλασσα από το 2020.

«Μεταξύ 50 και 100 ετών από τώρα μπορούμε να πούμε πως θα υπάρχουν κοινότητες που θα βρίσκονται κάτω από το νερό», δήλωσε ο Dylan McNamara, καθηγητής ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Wilmington, ο οποίος έχει μελετήσει τις παράκτιες αγορές ακινήτων για σχεδόν δύο δεκαετίες. «Είναι απλώς θέμα χρόνου να μειωθούν αυτές οι αξίες των ακινήτων. Το πώς κατεβαίνουν, είτε πρόκειται για μια απότομη πτώση από έναν γκρεμό είτε για μια ομαλότερη χαλάρωση, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green