Παρα τα θετικά αποτέλεσματα και την αυξημένη κερδοφορία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η Mastercard σχεδιάζει περικοπές.

Η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών, μειώνει τον παγκόσμιο αριθμό εργαζομένων της κατά 3% ως μέρος μιας αναδιοργάνωσης που παρουσίασε νωρίτερα αυτή τη χρονιά  για να ενισχύσει την εστίασή της στις βασικές επιχειρήσεις,  όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Παρασκευή.

Revolut: Εξασφάλισε αποτίμηση 45 δισ. – H πώληση μετοχών των υπαλλήλων

Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου 1.000 άτομα με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία για το εργατικό δυναμικό της εταιρείας. Η εταιρεία Purchase, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είχε 33.400 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Οι περισσότεροι από αυτούς που επηρεάζονται θα ειδοποιηθούν μέχρι το τρίτο τρίμηνο. Τα σχέδια αναφέρθηκαν αρχικά από το Bloomberg News.

«Καθώς γίνονται αυτές οι αλλαγές, σχεδιάζουμε να ανακατανείμουμε πόρους σε τομείς ανάπτυξης», δήλωσε εκπρόσωπος της Mastercard, όπως η επέκταση σε νέες αγορές και η ενίσχυση της μονάδας της που στεγάζει επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο και την καταπολέμηση της απάτης.

Τον περασμένο μήνα, ο οικονομικός διευθυντής της Mastercard, Sachin Mehra, δήλωσε ότι η εταιρεία θα καταγράψει εφάπαξ χρέωση αναδιάρθρωσης 190 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αποτελέσματα

Τα κέρδη της Mastercard αυξήθηκαν κατά 17%, στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Εξαιρουμένου του εφάπαξ κόστους, κέρδισε 3,59 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης 3,51 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13%, στα 6,96 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις.

Ισχυρές ήταν και οι τάσεις τον Ιούλιο. Ο διασυνοριακός όγκος, ένας δείκτης της ταξιδιωτικής ζήτησης που παρακολουθεί τις δαπάνες για κάρτες εκτός της χώρας εκδόσεώς τους, αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με πέρυσι τον Ιούλιο, παρόμοια με το δεύτερο τρίμηνο.

Ενώ τα κέρδη της Mastercard ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα, αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Ο όγκος μεταγωγής, ο οποίος μετρά την αξία των συναλλαγών που υποβάλλονται σε επεξεργασία στο δίκτυο της Mastercard, ήταν 10% υψηλότερος από πέρυσι το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με 12% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή