Περισσότερες από 1.400 φορές έχουν κληθεί ασθενοφόρα στις αποθήκες της Amazon στη Βρετανία, τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως αποκάλυψε ο Observer. Τα στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίστηκαν σοκαριστικά από το συνδικάτο GMB, εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας του αμερικανικού κολοσσού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Amazon: Στα ραντάρ των αρχών το deal με την Anthropic

Τα κέντρα της Amazon στο Ντάνφερμλαϊν και το Μπρίστολ είχαν τις περισσότερες κλήσεις ασθενοφόρων στη Βρετανία, με 161 και 125 σε όλη την περίοδο αντίστοιχα.

Το ένα τρίτο των μηνυμάτων από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Σκωτίας στον ιστότοπο της Amazon στο Ντάνφερμλάιν αφορούσε πόνους στο στήθος, ενώ καταγράφηκαν άλλα μηνύματα για σπασμούς, εγκεφαλικά επεισόδια και προβλήματα αναπνοής.

Τα ασθενοφόρα έχουν κληθεί στην Amazon του Μάνσφιλντ 84 φορές από το 2019. Περισσότερο από το 70% αυτών των κλήσεων αφορούσαν τους πιο σοβαρούς τύπους περιστατικών – που ονομάζονται κατηγορία 1 και 2, που συχνά μπορεί να σχετίζονται με απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά.

Πληθώρα βαριών περιστατικών στις αποθήκες της Αmazon

Απόπειρες αυτοκτονίας ή άλλα σοβαρά ψυχιατρικά περιστατικά καταγράφηκαν σε κέντρα της Amazon στο Μπόλτον, στο Τσέστερφιλντ, στο Μάνσφιλντ, στο Ράγκλεϊ, στο Λονδίνο και σε πολλά άλλα.

Περιστατικά που σχετίζονται με εγκυμοσύνες ή αποβολές για εργαζόμενες σε βάρδιες καταγράφηκαν επίσης σε διάφορες τοποθεσίες, όπως και τραυματικοί καθώς και ύποπτα καρδιακά επεισόδια. Άλλα περιστατικά περιλάμβαναν εργαζόμενους που εκτέθηκαν σε οξέα και επικίνδυνα αέρια, υπέστησαν ηλεκτροπληξία ή σοβαρά εγκαύματα σε σημαντικό μέρος του σώματός τους.

Ο Observer συγκέντρωσε τις πληροφορίες υποβάλλοντας αιτήματα πρόσβασης σε πληροφορίες σε 12 υπηρεσίες ασθενοφόρων. Ενώ οι πληροφορίες αφορούσαν περισσότερους από 30 χώρους εργασίας της Amazon, οι υπηρεσίες ασθενοφόρων δεν κατέγραψαν πλήρη δεδομένα για σημαντικό αριθμό των εν λόγω τοποθεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία είναι πιθανό να είναι υποεκτιμημένα.

Στους χώρους αυτούς περιλαμβάνεται και μια αποθήκη στο Κόβεντρι όπου εργαζόμενοι της Amazon και μέλη του συνδικάτου GMB έχασαν οριακά μια κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την αναγνώριση συνδικάτων με 29 ψήφους τον Ιούλιο εν μέσω ισχυρισμών για εκφοβισμό από τον κολοσσό των logistics.

Η Amanda Gearing, συνδικαλίστρια στην GMB, που συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια, είπε ότι τα στοιχεία ήταν «σοκαριστικά, αλλά όχι δεν προκαλούν έκπληξη» και κάλεσε τις τοπικές αρχές και την Υπηρεσία Υγιεινής και Ασφάλειας να διερευνήσουν τις εργασιακές πρακτικές της εταιρείας. «Οι εργαζόμενοι της Amazon ωθούνται συνήθως πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής», είπε. «Είναι αναγκασμένοι να εργαστούν σε έναν κρυφό στόχο που δεν βασίζεται στην ασφαλή εργασία αλλά σε έναν αλγόριθμο Hunger Games».

«Ακόμη και αυτά τα ανησυχητικά υψηλά νούμερα μπορεί να κρύβουν πόσο συνηθισμένοι είναι οι τραυματισμοί και οι ασθένειες στην Amazon. Γνωρίζουμε από τα μέλη μας στις αποθήκες της Amazon ότι οι άνθρωποι που παρέχουν πρώτες βοήθειες αποθαρρύνονται ενεργά από το να καλούν ασθενοφόρα – αντίθετα του προτρέπουν να πάρουν ταξί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφονται σε κέντρα πλήρωσης και αποθήκες της Amazon φαίνεται να είναι υψηλότερος από τους αναφερόμενους αριθμούς που καταγράφηκαν για μεγάλες αποθήκες προϊόντων ένδυσης.

Σε μια έρευνα του Vice πριν από την πανδημία, αποθήκες για εταιρείες όπως οι Boohoo, Missguided και Pretty Little Thing, που περιγράφονται ως «βικτοριανοί» από αξιωματούχους του συνδικάτου, κατέγραψαν 10 κλήσεις ασθενοφόρων ή λιγότερες το χρόνο.

Το 2018, ένα αίτημα πρόσβασης σε πληροφορίες από το σωματείο GMB διαπίστωσε ότι μια αποθήκη Tesco στο Rugeley, κοντά στο Μπέρμιγχαμ, κατέγραψε μόνο οκτώ κλήσεις ασθενοφόρων σε τρία χρόνια έναντι των 115 που καταγράφηκαν σε μια κοντινή τοποθεσία της Amazon. Και οι δύο αποθήκες απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων εκείνη την εποχή – 1.300 στο εργοτάξιο της Tesco και περίπου 1.800 στο Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή