Κρυπτονομίσματα αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων και ράβδους χρυσού περίπου 250.000 δολ. κατέχει μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ στο χαρτοφυλάκιό του, το οποίο περιλαμβάνει επίσης γήπεδα γκολφ και ακίνητα .

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσε ο Τραμπ στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων , και τα οποία παραθέτει το Associated Press. Οι περισσότερες από 200 σελίδες της αναφορά της δίνουν μια περιορισμένη εικόνα των χρημάτων και των επενδύσεων του κατασκευαστή ακινήτων που έγινε αστέρας του ριάλιτι και μετά πρόεδρος. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, οι αξίες των περισσότερων περιουσιακών στοιχείων παρατίθενται σε ένα εύρος, αν και ο Τραμπ αναφέρει το ακριβές ποσό για μέρος του εισοδήματός του. Το έγγραφο δεν αναφέρει λεπτομερώς τις επιχειρηματικές ζημίες του πρώην προέδρου, καθιστώντας αδύνατο να προσδιοριστεί πόσο κέρδος έχει οποιαδήποτε από τις μυριάδες συμμετοχές του.

Παρέχει όμως μια ματιά στον τεράστιο πλούτο του Τραμπ και μερικές νέες λεπτομέρειες σχετικά με τους ασυνήθιστους τρόπους με τους οποίους βγάζει χρήματα.

Ντόναλντ Τραμπ: Θα γίνει ο πρώτος… crypto-πρόεδρος;

Ως κάποτε μέλος του Screen Actors Guild, ο Τραμπ λαμβάνει ετήσια σύνταξη 90.776 δολαρίων.

Οι ασυνήθιστες επενδύσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ ανέφερε ότι κέρδισε 300.000 δολάρια από τις πωλήσεις μιας έκδοσης της Βίβλου που ενέκρινε ο ίδιος και ο τραγουδιστής της κάντρι Λι Γκρίνγουντ, γνωστή ως «Η Βίβλος του Γκρίνγουντ». Κέρδισε επίσης 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα από ένα βιβλίο που ονομάζεται «Γράμματα στον Τραμπ» και 500.000 δολάρια από ένα με τίτλο «A MAGA Journey». Ο Τραμπ εξακολουθεί να λαμβάνει δικαιώματα σε πολλά άλλα βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του «The Art of the Deal», που κυκλοφόρησε το 1987 και χάρισε στον πρώην πρόεδρο 50.000 έως 100.000 δολάρια τον περασμένο χρόνο.

Ως κάποτε μέλος του Screen Actors Guild, ο Τραμπ λαμβάνει ετήσια σύνταξη 90.776 δολαρίων.

Η φήμη του Τραμπ προέρχεται από την ακίνητη περιουσία, αλλά το σημερινό του μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πιθανότατα η εταιρεία μέσων ενημέρωσης που διαχειρίζεται το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο και ο Τραμπ αναφέρει ότι κατέχει περισσότερες από 114 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας. Επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να πουλήσει τις μετοχές ως μέρος μιας συμφωνίας «lock-up» που εμποδίζει τους βασικούς μετόχους να πουλήσουν μετοχές για έξι μήνες , αλλά με τη μετοχή της εταιρείας στα περίπου 23 δολάρια την Παρασκευή, η συμμετοχή του είναι μεγαλύτερη από 2 δισ. δολάρια.

Μερικές από τις άλλες επενδύσεις του Τραμπ είναι επίσης ασυνήθιστες. Αναφέρει ότι κατέχει κρυπτονόμισμα Ether αξίας 1 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι αξιοσημείωτο επειδή έχει δεσμευτεί να άρει τους κανονισμούς για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι κέρδισε 7,15 εκατομμύρια δολάρια σε τέλη αδειοδότησης από την NFT INT, η οποία φαίνεται να είναι μια εταιρεία που πουλά ψηφιακά  tokens. Η σύζυγός του, Μελάνια, κέρδισε 330.000 δολάρια από την πώληση NFTs, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο πρώην πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι κατέχει 100.000 έως 250.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού.

Η επιχειρηματική αυτοκρατορία

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και επενδύσεων που καλύπτουν τον κόσμο. Πολλά φαίνεται να είναι απλώς αξιώσεις εμπορικών σημάτων σε χώρες τόσο διαφορετικές όπως η Αργεντινή, η Λευκορωσία, η Κούβα και η Ινδία. Άλλοι δημιουργούν χρήματα για αυτόν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισόδημα που ανέφερε από άδειες στο Ντουμπάι και περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια στο Ομάν.

Τα γήπεδα γκολφ του Τραμπ αποφέρουν επίσης χρήματα για αυτόν, συμπεριλαμβανομένων 37 εκατομμυρίων δολαρίων από το κλαμπ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, 31 εκατ. δολ. από το κλαμπ του γκολφ στο Jupiter της Φλόριντα και έσοδα 26 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (που ισοδυναμεί με 33,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από το Turnberry στη Σκωτία.

Το εμβληματικό θέρετρο του Τραμπ, Mar-a-Lago στη Φλόριντα, απέφερε έσοδα άνω των 56 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Μελάνια Τραμπ έλαβε πληρωμή 237.000 δολαρίων επειδή μίλησε στη συντηρητική ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Log Cabin Republicans τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή