Αντιμέτωπη με την τρίτη της μήνυση βρίσκεται η Starbucks, από μια εταιρεία που κατηγορεί την αλυσίδα καφέ ότι έκλεψε την ιδέα της για κραγιόν και lip gloss με γεύση καφέ.

Η Balmuccino, στους επικεφαλής της οποίας περιλαμβάνεται και η κουνιάδα του τηλεοπτικού γιατρού Μεχμέτ Οζ, κατέθεσε την αγωγή της την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Η κατάθεση ακολούθησε την απόρριψη από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ τον Ιούλιο του 2023 μιας προηγούμενης αγωγής για διαδικαστικούς λόγους, απορρίπτοντας για δεύτερη φορά την υπόθεση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Starbucks, που εδρεύει στο Σιάτλ, δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο.

Starbucks: To αστρονομικό «πακέτο» για τον νέο CEO

Η Balmuccino είπε ότι άρχισε να αναπτύσσει κραγιόν για τα χείλη με γεύση καφέ το 2016 και τα παρουσίασε σε μια συνάντηση τον Οκτώβριο του 2018 στο γραφείο των Starbucks στη Νέα Υόρκη, όπου παρείχε πρωτότυπα και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συνάντηση με την Starbucks

Η εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες είπε ότι ο Δρ. Οζ είχε μεσολαβήσει στη συνάντηση, όταν επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, για να προτείνει μια πιθανή κοινοπραξία.

Η Balmuccino ισχυρίζεται ότι η Starbucks «έκλεψε» την πλήρως ανεπτυγμένη ιδέα της για τα κραγιόν λανσάροντας το «S’mores Frappuccino Sip Kit» τον Απρίλιο του 2019.

Τα κιτ περιελάμβαναν κραγιόν και gloss σε τέσσερις αποχρώσεις: Campfire Spark, Chocolicious Bliss, Graham Glam και Marshmallow Glow.

Η Balmuccino μήνυσε αρχικά την Starbucks στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο του 2019

Η Balmuccino είπε ότι η Starbucks δεν την αποζημίωσε για την πώληση Sip Kits και ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και τιμωρία.

Αναφέρει μάλιστα, ότι η αγωγή της δεν  έχει καθυστερήσει καθώς η Νέα Υόρκη αφήνει ορισμένους ενάγοντες να θέσουν σε αναμονή την παραγραφή όταν κάνουν μήνυση σε λάθος φόρουμ και, «όπως εδώ», ένα δικαστήριο κρίνει ότι δεν έχει δικαιοδοσία.

Η Balmuccino μήνυσε αρχικά την εταιρεία στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο του 2019.

Η υπόθεση είναι Balmuccino LLC κατά Starbucks Corp στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, με αριθμό 24-06214.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή