Τρείς νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις θα δημιουργήσει η Texas Instruments και για το λόγο αυτο θα υποστηριχθει με το ποσό των 1,6 δισεκατομμύριων δολαρίων από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι η τελευταία κυβερνητική δαπάνη που στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής chip.

Ημιαγωγοί: Μια τσέχικη πόλη υποδέχεται επένδυση δυο δισ. δολαρίων

Η χρηματοδότηση, βάσει του Νόμου για τα CHIPS και την Επιστήμη των ΗΠΑ, θα βοηθήσει την εταιρεία να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στο Τέξας και ένα στη Γιούτα. Η Texas Instruments έχει δεσμευτεί για περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029 για τα έργα, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν 2.000 θέσεις εργασίας στη μεταποίηση.

Ομοσπονδιακη υποστήριξη για την παραγωγή ημιαγωγών, Reuters

Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών αναμένει επίσης να λάβει περίπου 6 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογική πίστωση επενδύσεων από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Αύξηση της παραγωγής

«Με σχέδια να αυξήσουμε την εσωτερική μας παραγωγή σε περισσότερο από 95% έως το 2030, χτίζουμε γεωπολιτικά αξιόπιστη χωρητικότητα 300 χιλιοστών σε κλίμακα για να παρέχουμε τα αναλογικά και ενσωματωμένα τσιπ επεξεργασίας που θα χρειάζονται οι πελάτες μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Haviv Ilan.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή και να μειώσουν την εξάρτηση από τον κόμβο ημιαγωγών της Ταϊβάν μέσω του νόμου CHIPS, ο οποίος ψηφίστηκε το 2022 και μπορεί να παράσχει 52,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις για την παραγωγή τσιπ και την έρευνα.

Εως τώρα δοθηκαν σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια στην Intel  και 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις στην εταιρεία παραγωγής τσιπ μνήμης Micron Technology, νωριτερα αυτη τη χρονιά.

«Αυτό το 1,6 δισεκατομμύριο δολάρια θα βοηθήσει πολύ στην Texas Instruments να παραμείνει ανταγωνιστική», δήλωσε ο Kinngai Chan, ανώτερος αναλυτής στο Summit Insights Group.

Οπως αναφέρει το Reuters,  η Texas Instruments επωφελείται από την ανάκαμψη της ζήτησης για τα τσιπ που κατασκευάζει , και τα οποία χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από smartphone έως αυτοκίνητα. Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τριμηνιαίων κερδών τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή