Την ατζέντα της για την Οικονομία παρουσίασε την Παρασκευή, σε ομιλία της στη Βόρεια Καρολίνα,  η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρια, Κάμαλα Χάρις.

Η νυν αντιπρόεδρος περιέγραψε προτάσεις για μείωση των φόρων για τους περισσότερους Αμερικανούς, απαγόρευση της «αύξησης των τιμών» από τα παντοπωλεία και την κατασκευή πιο προσιτών κατοικιών την Παρασκευή ως μέρος της «οικονομίας ευκαιριών» που σχεδιάζει να ακολουθήσει εάν κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ: Πόσο επηρεάζει το χρήμα τις εκλογές;

Στην πρώτη της σημαντική ομιλία με επίκεντρο την οικονομία ως προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χάρις δεσμεύτηκε να εισαγάγει μια νέα έκπτωση φόρου για παιδιά έως και 6.000 $ για οικογένειες με βρέφη, να μειώσει τους φόρους για οικογένειες με παιδιά και να μειώσει το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Η αντιπρόεδρος ζήτησε επίσης την κατασκευή τριών εκατομμυρίων νέων οικιστικών μονάδων σε τέσσερα χρόνια και ένα φορολογικό κίνητρο για τους κατασκευαστές κατοικιών που χτίζουν σπίτια για εκεινους που αγηοράζουν σπίτι για πρώτη φορά.

«Οικονομία ευκαιριών»

Η Κ.Χάρις είπε στους υποστηρικτές της σε συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία που ελπίζει να κερδίσει στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν ισχυρή αλλά οι τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές. Είπε ότι θα εστίαζε στη μεσαία τάξη ως πρόεδρος.

«Μαζί θα οικοδομήσουμε αυτό που αποκαλώ οικονομία ευκαιριών», είπε. «Η οικοδόμηση της μεσαίας τάξης θα είναι καθοριστικός στόχος της προεδρίας μου γιατί πιστεύω ακράδαντα όταν η μεσαία τάξη είναι ισχυρή, η Αμερική είναι δυνατή».

Η ατζέντα της μπορεί να συναντήσει αντίσταση τόσο από τις εταιρείες όσο και από το Κογκρέσο, το οποίο απέρριψε παρόμοιες προτάσεις όταν προέρχονταν από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Χάρις, η οποία είπε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τα οικονομικά της σχέδια τις επόμενες εβδομάδες, σκοπεύει να κάνει μια αντιπαραθεση με τον αντίπαλό της, τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, στα μεγάλα οικονομικά θέματα και συγκεκριμένα στους δασμούς και τους φόρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα