Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρικών οχημάτων BYD ανακοίνωσε το Σάββατο τα σχέδιά του να ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στο Πακιστάν, όπου θα ξεκινήσει επίσης να διαθέτει τρία μοντέλα μέσω συνεργασίας με τη Mega Motors.

Uber – BYD: Μεγάλο deal για 100.000 ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους

Η BYD είναι η πρώτη σημαντική εταιρεία παραγωγής νέων ηλεκτρικώνν οχημάτων (NEV) που εισέρχεται στην αγορά του Πακιστάν, σε μια χώρα 240 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου υπάρχει τεράστια έλλειψη υποδομών φόρτισης.

«Η είσοδός μας στην αγορά του Πακιστάν δεν είναι μόνο για να φέρουμε προηγμένα οχήματα στους καταναλωτές», δήλωσε ο Liu Xueliang, γενικός διευθυντής της BYD για την Ασία-Ειρηνικό.

«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός ευρύτερου οράματος για την περιβαλλοντική ευθύνη και την τεχνολογική καινοτομία», πρόσθεσε.

BYD: Σχέδια για «εμβληματικά καταστήματα» σε τρεις πόλεις

Η BYD σχεδιάζει επίσης να ανοίξει τρία «εμβληματικά καταστήματα και κέντρα εμπειρίας» στο Καράτσι, τη Λαχόρη και το Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση παρουσίασης στη Λαχόρη, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να διαθέτει στην τοπική αγορά δύο μοντέλα SUV και ένα sedan, από το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Η Mega Motors είναι μια μονάδα της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας κοινής ωφελείας του Πακιστάν Hub Power Co Ltd (HPWR.PSX), γνωστή ως Hubco.

«Θα δημιουργήσουμε το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης NEV στο Πακιστάν… αφιερωμένο στην παραγωγή νέων ενεργειακών οχημάτων αιχμής της BYD», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hubco, Kamran Kamal, ο οποίος περιέγραψε τη συμφωνία ως «επένδυση ορόσημο».

Το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2026, δήλωσε ο Kamal στο Reuters.

Η Hubco θα εγκαταστήσει σταθμούς γρήγορης φόρτισης σε μεγάλες πόλεις, αυτοκινητόδρομους και αυτοκινητόδρομους για να βελτιώσει την υποδομή φόρτισης του Πακιστάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green