Για μερικούς, μπορεί να είναι… βασανιστήριο το να περάσουν πέντε νύχτες σε μια κρουαζιέρα με θέμα την Tέιλορ Σουίφτ στις Μπαχάμες. Αλλά για την Aubreigh Gniotczynski, μία 26χρονη από το Τέξας, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Economist.

Κρουαζιέρα: Με γιγάντια κρουαζιερόπλοια απαντά στην αυξημένη ζήτηση

Η Gniotczynski και ο σύζυγός της έχουν πληρώσει ο καθένας περισσότερα από 1.500 δολάρια για να απολαύσουν βραδιές καραόκε και πάρτι με φανταχτερά ρούχα στην κρουαζιέρα, η οποία δεν συνδέεται με τη σταρ. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Gniotczynski κατασκευάζει βραχιόλια φιλίας με τους στίχους της Σουίφτ, τα οποία θα δώσει στους συνεπιβάτες της.

Οι διακοπές κρουαζιέρας είναι και πάλι στη μόδα. Περίπου 35,7 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να επιβιβαστούν σε πλοία το 2024, 6% περισσότεροι από ό,τι το 2019, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιερόπλοιων. Οι φορείς εκμετάλλευσης πειραματίζονται με θεματικά ταξίδια σε μια προσπάθεια να πείσουν νέους πελάτες να ανέβουν στο πλοίο. «Ήμασταν έκπληκτοι με το πόσοι από τους πελάτες μας πρόκειται να ταξιδέψουν για πρώτη φορά», λέει η Jessica Malerman, ταξιδιωτική σύμβουλος πίσω από το υπερθέαμα Taylor Swift, το οποίο θα καταλαμβάνει 199 δωμάτια σε κρουαζιέρα της Royal Caribbean International.

Για όλα τα γούστα

Ορισμένες θεματικές κρουαζιέρες βασίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Star Trek: The Cruise και το Golden Girls Cruise. Άλλα, όπως οι The Kiss Kruise και οι Beach Boys Good Vibrations Cruise, είναι επιμελημένα γύρω από συγκροτήματα. Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις κρουαζιέρες κάντρι μουσικής και αρκετές κρουαζιέρες ροκ και τζαζ. Οι λάτρεις της πάλης μπορούν να συγκεντρωθούν στην κρουαζιέρα Rock ‘N’ Wrestling Rager at Sea του Chris Jericho και οι λάτρεις της μοτοσικλέτας μπορούν να συμμετάσχουν στην κρουαζιέρα High Seas Rally.

Οι θρησκευτικές ομάδες μπορούν να επιβιβαστούν στο Kosherica (εάν είναι Εβραίοι) ή στο Bountiful Travel (εάν είναι μορμόνοι). Όσοι αναζητούν εμπειρίες ενηλίκων στη θάλασσα μπορούν να συμμετάσχουν στις κρουαζιέρες Desire, Temptation ή Bare Necessities.

Οι εξειδικευμένες κρουαζιέρες απευθύνονται τόσο σε ηλικιωμένους όσο και σε νέους. Η νοσταλγία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ηλικιωμένους επιβάτες, εκτιμά ο Chris Hearing της Entertainment Cruise Productions, η οποία διοργανώνει, παράλληλα με τις κρουαζιέρες Star Trek και High Seas Rally, μια μουσική κρουαζιέρα της δεκαετίας του ’80. «Αυτή είναι η μουσική που αγαπούσαν όταν ήταν στο γυμνάσιο», λέει. «Οπότε επιστρέφουν για να το ξαναζήσουν».

Για τους νεότερους επιβάτες, τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να παρουσιάσουν ένα καταφύγιο μακριά από τα πλήθη των φεστιβάλ, λέει ο Gavin Simcoe, διοργανωτής της κρουαζιέρας Emo’s Not Dead, η οποία έχει μέση ηλικία επιβατών 35 ετών. Για να προσελκύσει ακόμη νεότερους οπαδούς, σχεδιάζει να συνδυάσει τη σύνθεση συγκροτημάτων του από τη δεκαετία του 2000 με σύγχρονα συγκροτήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή