Το καπέλο που φορούσε ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ στο δεύτερο μέρος της σειράς ταινιών του Ιντιάνα Τζόουνς πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι αδράς αμοιβής.

Το καφέ τσόχινο φεντόρα – ειδικά κατασκευασμένο για την ταινία Temple of Doom – έφτασε τα 630.000 δολάρια στο Λος Άντζελες την Πέμπτη.

Λονδίνο: Φωτιά στο διάσημο κέντρο τέχνης Somerset House

Άλλα αντικείμενα από κινηματογραφικά αναμνηστικά πωλήθηκαν ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων σκηνικών από τις παραγωγές του Star Wars, του Harry Potter και του James Bond.

Ο Τζόουνς, ένας τυχοδιώκτης αρχαιολόγος, εμφανίζεται με το καπέλο στην ταινία, όπου αυτός και οι σύντροφοί του πηδούν από ένα αεροπλάνο που συντρίβεται σε μια φουσκωτή σχεδία.

Το καφέ τσόχινο φεντόρα – ειδικά κατασκευασμένο για την ταινία Temple of Doom – πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες

Το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς είχε τη δική του ιστορία

Κατά τη διάρκεια της σκηνής, επιβιβάζεται σε ένα αεροπλάνο με την τραγουδίστρια του νυχτερινού κέντρου Wilhelmina “Willie” Scott, την οποία υποδύεται η Kate Capshaw, και τον 12χρονο φίλο του Short Round, τον οποίο υποδύεται ο Ke Huy Quan, ενώ δραπετεύει από τα νύχια μιας κινεζικής εγκληματικής συμμορίας.

Μετά την δολιοφθορά της πτήσης από τον πιλότο, το τρίο χρησιμοποιεί τη σχεδία για να πέσει από το αεροπλάνο, πριν γλιστρήσει στην πλαγιά του βουνού.

Ο οίκος δημοπρασιών είπε ότι το καπέλο χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια πρόσθετων φωτογραφιών στις εγκαταστάσεις οπτικών εφέ του παραγωγού George Lucas.

Το φεντόρα φορέθηκε επίσης από τον κασκαντέρ του Φορντ στην ταινία του 1984, Ντιν Φεραντίνι, και πουλήθηκε με αδημοσίευτες προηγουμένως φωτογραφίες του κασκαντέρ που φορούσε την εμβληματική πλέον στολή στην τοποθεσία.

Ο Φεραντίνι πέθανε πέρυσι. Το καπέλο προήλθε από την προσωπική του συλλογή.

Στη δημοπρασία πουλήθηκε επίσης ένα κράνος αυτοκρατορικού ανιχνευτή που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Star Wars του 1983 Return Of The Jedi – το οποία αγοράστηκε για 315.000 δολάρια – καθώς και ένα φωτιστικό ραβδί που χρησιμοποιούσε ο Daniel Radcliffe στο Harry Potter And The Prisoner of Azkaban, το οποίο πωλήθηκε έναντι 53.550 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, ένα κοστούμι που φορούσε ο Ντάνιελ Κρεγκ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ Skyfall το 2012 πωλήθηκε για 35.000 δολάρια.

Ο Brandon Alinger, Διευθύνων Σύμβουλος της Propstore, δήλωσε ότι ο οίκος δημοπρασιών είναι «περήφανος που συνέδεσε έναν τόσο μεγάλο αριθμό θαυμαστών με τα ιστορικά κομμάτια που αγαπούν».

Το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς έφτασε το διπλάσιο από αυτό ενός άλλου φεντόρα που χρησιμοποιήθηκε στο Temple of Doom και το οποίο δημοπρατήθηκε το 2021, καθώς τότε είχε πουληθεί για 300.000 δολάρια, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus