H Apple ετοιμάζεται να προωθήσει ένα νέο προϊόν, προσπαθώντας να ενισχύσει το αποτύπωμα της τεχνητής νοημοσύνης στο οικοσύστημα συσκευών της.

Εν μέσω πολλών φημών για νέα προϊόντα, που μιλούν για ένα αναδιπλούμενο iPhone έως ένα φθηνότερο μοντέλο Vision Pro, η εταιρεία φαίνεται να καταλήγει κάπου αλλού: Το νέο της προϊόν, όλα δείχνουν θα είναι ένα επιτραπέζιο ρομπότ.

Ποια εφαρμογή θα «ανοίξει» η Apple μετά από τις πιέσεις των Αρχών

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η οικιακή αυτή συσκευή θα έχει μια μεγάλη οθόνη παρόμοια με ένα iPad και έναν ρομποτικό βραχίονα που θα του επιτρέπει να κινείται κατά 360 μοίρες. Στελέχη της Apple, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Τιμ Κουκ, φαίνεται πως το υποστηρίζουν.

Το Bloomberg ανέφερε ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από το 2026 ή το 2027. Η τιμή του θα μπορούσε να είναι γύρω στα 1.000 δολάρια, σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο iPad, το οποίο κοστίζει πάνω από 3.000 δολάρια με τα αξεσουάρ.

Ορισμένοι αναλυτές του κλάδου δεν είναι πεπεισμένοι ότι το προϊόν αυτό δεν θα καταλήξει όπως το Portal της Meta, μια παρόμοια οικιακή συσκευή που δεν βρίσκεται πλέον σε κυκλοφορία.

«Είμαστε κάπως επιφυλακτικοί σχετικά με την επιτυχία αυτής της φημολογούμενης συσκευής, ή αν θα παραχθεί ποτέ», δήλωσε στο Business Insider ο Γουίλιαμ Κέρβιν, αναλυτής της Morningstar.

Ωστόσο, η προφανής υποστήριξη από τα ανώτερα στελέχη της Apple είναι μάλλον καλός οιωνός για το έργο. Και με το Apple Intelligence να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, οι επενδύσεις σε νέα προϊόντα θα μπορούσαν να έχουν νόημα μακροπρόθεσμα.

Ο Τζιν Μάνστερ, διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management, είχε δηλώσει στο Business Insider ότι αναμένει ότι οι επενδύσεις AI της εταιρείας θα αποδώσουν «τα επόμενα χρόνια».

Παρόλα αυτά, ο αναλυτής τεχνολογίας Τζέικομπ Μπορν στην Emarketer, δήλωσε ότι η συσκευή θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνη», δεδομένου ότι τεχνολογίες για πιο έξυπνα σπίτια δεν έχουν αποδώσει για τις εταιρείες Big Tech, προσθέτοντας ότι υπάρχουν φθηνότεροι τρόποι για να αξιοποιηθεί. «Η Apple θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καινοτομία στα κινητά και στο λογισμικό για να ενισχύσει τις πωλήσεις», δήλωσε.

Ο Κέρβιν συνέκρινε τη συσκευή με το Echo της Amazon, ένα hands-free ηχείο και οθόνη με δυνατότητες φωνητικού ελέγχου, το οποίο περιέγραψε ως «όχι πολύ κερδοφόρο». «Πιστεύουμε ότι ένα ρομποτικό άκρο φαίνεται εκτός των βασικών αρμοδιοτήτων της Apple. Θα μπορούσαμε να δούμε μια λιγότερο πολύπλοκη συσκευή που μοιάζει με το Echo να είναι επιτυχημένη για την Apple, ειδικά με τις νεοαποκτηθείσες δυνατότητες λογισμικού γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Κέρβιν στο BI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή