Οι νοτιοκορεατικές εταιρείες κατασκευής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Rebellions Inc και Sapeon Korea Inc υπέγραψαν οριστική συμφωνία συγχώνευσης, ανακοίνωσαν οι δύο ιδιωτικές εταιρείες σήμερα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευσή τους από τον Ιούνιο. Η συμφωνία αυτή αποτελεί την τελευταία προσπάθεια των νοτιοκορεατικών εταιρειών να αμφισβητήσουν τους παγκόσμιους ηγέτες των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, όπως η Nvidia.

Τα τσιπ είναι ο νέος… μαύρος χρυσός – Πώς αλλάζει τον επιχειρηματικό χάρτη

Στους μετόχους της Sapeon περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Νότιας Κορέας SK Telecom και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο SK Hynix. Η Rebellions έλαβε επένδυση 15 εκατ. δολαρίων από την Wa’ed Ventures, έναν βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της Saudi Aramco, τον Ιούλιο. Η Rebellions δήλωσε επίσης ότι με τον τρόπο αυτό η συνολική χρηματοδότησή της ανήλθε σε περισσότερα από 225 εκατ. δολάρια.

Πάντως ο «πυρετός» για τους ημιαγωγούς δεν κοπάζει και στην αντίπερα όχθη του Ειρηνικού, η Texas Instruments θα δημιουργήσει τρείς νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και για το λόγο αυτο θα υποστηριχθει με το ποσό των 1,6 δισεκατομμύριων δολαρίων από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι η τελευταία κυβερνητική δαπάνη που στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής chip.

Η χρηματοδότηση, βάσει του Νόμου για τα CHIPS και την Επιστήμη των ΗΠΑ, θα βοηθήσει την εταιρεία να κατασκευάσει δύο εργοστάσια στο Τέξας και ένα στη Γιούτα. Η Texas Instruments έχει δεσμευτεί για περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029 για τα έργα, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν 2.000 θέσεις εργασίας στη μεταποίηση.

Η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών αναμένει επίσης να λάβει περίπου 6 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογική πίστωση επενδύσεων από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή