
Ο ακραίος μισογυνισμός θα αντιμετωπίζεται ως μορφή εξτρεμισμού σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά σχέδια, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.
Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ, διέταξε την επανεξέταση της στρατηγικής της Βρετανίας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, προκειμένου να καθοριστεί ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των απειλών που προέρχονται από επιβλαβείς ιδεολογίες. Η ανάλυση θα εξετάσει τον μισογυνισμό ως μία από τις ιδεολογικές τάσεις που κερδίζει έδαφος, εκτιμά η βρετανική κυβέρνηση.
Η Κούπερ δήλωσε στο BBC ότι έχει σημειωθεί αύξηση του εξτρεμισμού «τόσο στο διαδίκτυο όσο και στους δρόμους μας», ο οποίος «διαρρηγνύει τον ίδιο τον ιστό των κοινοτήτων μας και της δημοκρατίας μας».
Η ανασκόπηση θα εξετάσει την άνοδο του ισλαμιστικού και ακροδεξιού εξτρεμισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ευρύτερες ιδεολογικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένου του ακραίου μισογυνισμού ή πεποιθήσεων που εντάσσονται σε ευρύτερες κατηγορίες, όπως η βία. Θα εξετάσει επίσης τις αιτίες και τη συμπεριφορά της ριζοσπαστικοποίησης των νέων.
Βρετανία: Χαρτογράφηση του εξτρεμισμού
Η Κούπερ δήλωσε ότι η στρατηγική θα «χαρτογραφήσει και θα παρακολουθεί τις εξτρεμιστικές τάσεις» για να βρει πώς να διαταράξει και να εκτρέψει τους ανθρώπους μακριά από αυτές.
Θα εντοπίσει επίσης «τυχόν κενά στην υφιστάμενη πολιτική που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την πάταξη όσων προωθούν επιβλαβείς και μισητές πεποιθήσεις και βία», είπε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την ίδια, η δράση κατά του εξτρεμισμού έχει «αποδυναμωθεί άσχημα» τα τελευταία χρόνια. Το έργο θα δώσει πληροφορίες για μια νέα στρατηγική κατά του εξτρεμισμού, η οποία θα «ανταποκριθεί στα αυξανόμενα και μεταβαλλόμενα πρότυπα» του εξτρεμισμού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η «ταχεία επανεξέταση». Είναι μία από μια σειρά αναθεωρήσεων πολιτικής που έχουν ανακοινώσει οι Εργατικοί από τότε που ανέλαβαν την εξουσία τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένης της Στρατηγικής Αναθεώρησης της Άμυνας, της αναθεώρησης των δαπανών και της αναθεώρησης του Εθνικού Προγράμματος Σπουδών.
Οι επικριτές μπορεί να ισχυριστούν ότι ορισμένες αναθεωρήσεις αποτελούν υποκατάστατο της πραγματικής δράσης, αλλά οι Εργατικοί έχουν επισημάνει ότι δεν έχει υπάρξει νέα στρατηγική για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού από το 2015 και ότι μια αξιολόγηση των νέων και αναδυόμενων απειλών έχει καθυστερήσει.
Αυτή δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θεωρεί τον μισογυνισμό ως μορφή εξτρεμισμού. Εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει ανησυχία γύρω από την «κουλτούρα Incel» – μια διαδικτυακή υποκουλτούρα όπου ετεροφυλόφιλοι άνδρες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους λευκοί και μεσοαστοί, περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «ακούσια άγαμους» και κατηγορούν τις γυναίκες για τα προβλήματά τους.


Latest News

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ