Ο πρόεδρος της Foxconn υπερασπίστηκε το Σάββατο τις πρακτικές πρόσληψής της εταιρείας, αφού το Νέο Δελχί διέταξε έρευνες μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι ο προμηθευτής της Apple απορρίπτει παντρεμένες γυναίκες από θέσεις εργασίας συναρμολόγησης iPhone.

«Η Foxconn προσλαμβάνει ανεξαρτήτως φύλου, αλλά οι γυναίκες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού μας εδώ», δήλωσε ο Γιανγκ Λιου κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων ενός συγκροτήματος ξενώνων για τους εργαζομένους της κοντά στο Τσενάιδ στο νοτιο-ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.

«Τονίζω ότι οι παντρεμένες γυναίκες συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες αυτού που κάνουμε εδώ», πρόσθεσε, κάνοντας τα πρώτα του σχόλια μετά την έρευνα του Reuters.

Ο Λιου δεν δέχθηκε ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης στο συγκρότημα ξενώνων που σύμφωνα με την πολιτειακή κυβέρνηση είναι «αποκλειστικά» για 18.720 εργαζόμενες της Foxconn. Τα πολυώροφα κτίρια των ξενώνων βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο κατασκευής iPhone.

Γουόρεν Μπάφετ: Τι περίεργο έκανε ο Μπάφετ με τη μετοχή της Apple – Η «σχέση» με την Coca Cola

Η έρευνα

Η έρευνα του Reuters που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι η Foxconn απέκλειε συστηματικά τις παντρεμένες γυναίκες από τις θέσεις εργασίας στο κύριο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στην Ινδία, με την αιτιολογία ότι έχουν περισσότερες οικογενειακές ευθύνες από τις ανύπαντρες συναδέλφους τους.

Η Foxconn αναγνώρισε κάποιες παραλείψεις στις πρακτικές πρόσληψης το 2022 και δήλωσε ότι εργάστηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι «διαψεύδει σθεναρά τους ισχυρισμούς περί διακρίσεων στην απασχόληση».

Η ιστορία προκάλεσε τηλεοπτικές συζητήσεις και άρθρα σε εφημερίδες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι διέταξε το Ταμίλ Ναντού να παράσχει μια «λεπτομερή έκθεση» σχετικά με αυτό, και οι αξιωματούχοι εργασίας του επισκέφθηκαν επίσης το εργοστάσιο iPhone για να εξετάσουν τα στελέχη. Το Νέο Δελχί δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει κανένα πόρισμα.

Ο Λιου συναντήθηκε με τον Μόντι και πολλούς κορυφαίους Ινδούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επίσκεψής του και συζήτησε τα επενδυτικά σχέδια της Foxconn.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία