Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, δήλωσε ότι είναι πλέον « ένας εξουσιοδοτημένος έμπορος όπλων», επειδή θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να τη βοηθήσει να καταπολεμήσει τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με το Business Insider.

Σε μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τον Απρίλιο, ο Σμιντ δήλωσε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Udacity Σεμπάστιαν Θρουν, η οποία θα «χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη με περίπλοκους, ισχυρούς τρόπους για αυτούς τους ουσιαστικά ρομποτικούς πολέμους». Η διάλεξη, την οποία το Στάνφορντ δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube την περασμένη εβδομάδα, έγινε γρήγορα viral. Έκτοτε έχει αφαιρεθεί.

«Το να βλέπω τους Ρώσους να χρησιμοποιούν τανκς για να καταστρέφουν πολυκατοικίες με ηλικιωμένες κυρίες και παιδιά με τρέλανε», είπε ο Σμιντ κατά τη διάρκεια της διάλεξης.

Η νεοσύστατη επιχείρηση

Η νεοσύστατη επιχείρηση, που ονομάζεται White Stork, εργάζεται για τη μαζική παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό στόχων. Ο Σμιντ ήταν προηγουμένως πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας για την Τεχνητή Νοημοσύνη για αρκετά χρόνια. Ήταν διευθύνων σύμβουλος της Google από το 2001 έως το 2011.

Ο Σμιντ δήλωσε ότι η White Stork έχει δύο στόχους: την κατασκευή πολύπλοκων ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης και τη μείωση του κόστους. Με τη μείωση του κόστους των ρομπότ, ο Σμιντ λέει ότι θα μπορούσε να «εξαλειφθεί» η ανάγκη για χερσαίες μάχες με άρματα μάχης και άλλο πυροβολικό.

Είπε ότι με «την υποστήριξη των κυβερνήσεων», τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πάνε «κατευθείαν στην Ουκρανία» και θα « συμμετάσχουν στον πόλεμο».

«Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα, είμαι πλέον ένας εξουσιοδοτημένος έμπορος όπλων», δήλωσε ο Σμιντ. «Ένας επιστήμονας πληροφορικής, επιχειρηματίας, έμπορος όπλων».

«Δεν το συνιστώ αυτό στην πορεία της καριέρας σας, θα έμενα στην τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία