Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, μετά από μία εβδομάδα έντονου ράλι, με τους επενδυτές να περιμένουν μια σειρά από ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών και στοιχείων για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα.

Η Τράπεζα της Κορέας θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Πέμπτη, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή. Η Κίνα θα ανακοινώσει την Τρίτη τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών.

Έρχονται εκδόσεις ομολόγων 20 δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα – Τα ελληνικά έντοκα

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,94%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix έχασε 0,75%. Και οι δύο δείκτες διέκοψαν ένα σερί πέντε ανοδικών ημερών.

Επίσης, το Reuters ανέφερε ότι τόσο η εθνική κυβέρνηση της Ιαπωνίας όσο και η διοίκηση του Τόκιο επιδιώκουν μια δημόσια προσφορά με αποτίμηση 700 δισεκατομμυρίων γιεν (4,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον φορέα εκμετάλλευσης του μετρό Tokyo Metro.

Επικαλούμενο πηγές, το Reuters ανέφερε ότι η χώρα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την IPO για τον φορέα εκμετάλλευσης του μετρό στα τέλη Οκτωβρίου. Οι μισές από τις μετοχές της εταιρείας προγραμματίζεται να πωληθούν στην αρχική δημόσια προσφορά της, πράγμα που σημαίνει ότι η δημόσια εγγραφή των 350 δισεκατομμυρίων γιεν θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της Ιαπωνίας από το 2018.

Την ίδια ώρα, ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,27% χαμηλότερα και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,44%.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο πάνω από 1,14%, ενώ ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,41%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,17%

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1,7% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, εκπλήσσοντας τους οικονομολόγους που περίμεναν άνοδο 1,8%. Οι παραγγελίες μηχανημάτων θεωρούνται ως δείγμα για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές