Με αρνητικά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να βρουν την ισορροπία τους μετά το ράλι ανόδου της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν τα μηνύματα από το συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole αυτήν την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,08%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,25% στις 8.290 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,13% στις 18.298 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,01% στις 7.449 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Jackson Hole του Wyoming, αναζητώντας περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις προοπτικές για μειώσεις επιτοκίων.

Ο επικεφαλής της Fed των ΗΠΑ έχει την ευκαιρία να τελειοποιήσει το μήνυμά του πριν από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου για τη νομισματική πολιτική. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην αγορά πιστεύουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, μετά από μήνες διατήρησής τους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών.

Το ερώτημα όλων είναι αν η μείωση θα είναι κατά 25 ή κατά 50 μονάδες βάσης και φυσικά αγορές και οικονομολόγοι θα αναζητήσουν στοιχεία για τον ρυθμό και το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων.

Η νευρικότητα αποτυπώνεται επίσης στις τιμές του χρυσού, οι οποίες υποχώρησαν σήμερα και κυμαίνονταν γύρω από το βασικό επίπεδο των 2.500 δολαρίων, καθώς οι traders κατοχύρωσαν κέρδη μετά την άνοδο του στα ιστορικά υψηλά.

Αιτία της ανόδου ήταν οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

Ο χρυσός spot υποχωρεί κατά 0,3% στα 2.501,03 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ σημειώνου άνοδο 0,1% στα 2.539,80 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές