Να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας προσπαθεί σήμερα η Wall Street, αναμένοντας φυσικά το μεγάλο γεγονός του συμποσίου της Federal Reserve στο Jackson Hole τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,34% στις 40.798 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,13% στις 5.561 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,10% στις 17.614 μονάδες.

Πού ποντάρουν οι κερδοσκόποι των αγορών – Ποιον «ψηφίζουν» για πρόεδρο των ΗΠΑ

Σε επίπεδο τίτλων, η AMD ενισχύεται σχεδόν 3%, μετά την είδηση ότι η εταιρεία ημιαγωγών θα εξαγόραζε τη ZT Systems σε μια συμφωνία 4,9 δισ. δολαρίων. Από την άλλη, η Estée Lauder υποχωρεί κατά 4% αφού η εταιρεία εξέδωσε απογοητευτικές προοπτικές για τα κέρδη του έτους, αν και δεν ήταν σαφές εάν τα στοιχεία είναι συγκρίσιμα με τις εκτιμήσεις του FactSet.

Οι αμερικανικοί δείκτες έρχονται από μια έντονα ανοδική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει ράλι 3,9%, τον Nasdaq να κερδίζει 5,2% και τον Dow να ενισχύεται κατά 2,9%. Ήταν μια ανοδική διόρθωση, όπως τη χαρακτήρισαν αρκετοί αναλυτές, μετά από την ταραχώδης αρχή του Αυγούστου, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία τροφοδότησαν φόβους για ύφεση και ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρισκόταν πίσω από την καμπύλη μείωσης των επιτοκίων.

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα φάνηκαν να καθησυχάζουν την αγορά και να τονώνουν τις ελπίδες ότι η οικονομία μπορεί να επιβεβαιώσει το σενάριο της ήπιας προσγείωσης.

Επιπλέον, ο ρυθμός πληθωρισμού του Ιουλίου επιβραδύνθηκε στο 2,9%. Αυτό σηματοδότησε το χαμηλότερο επίπεδο μετά από περισσότερα από τρία χρόνια.

«Η αγορά έχει ανακάμψει σχεδόν πλήρως από τους υπερβολικούς φόβους ύφεσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα», σχολίασε ο Greg Marcus, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management. Ωστόσο, «αναμένουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή για το υπόλοιπο του έτους», πρόσθεσε.

Τώρα, η Wall Street προσβλέπει στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell την Παρασκευή στο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας Jackson Hole του Wyoming. Πριν από αυτό, οι αγορές θα αναλύσουν τα πρακτικά από την πιο πρόσφατη συνεδρίαση της Federal Reserve, ώστε να αντλήσουν ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων ελπίδων για επικείμενη μείωση.

«Ενώ παραμένουμε γενικά ανοδικοί, δεν βλέπουμε μια ευθεία γραμμή στην αγορά», πρόσθεσε ο Marcus. «Η οικονομία επιβραδύνεται και πιθανότατα θα υπάρξει ένας συνδυασμός αντικρουόμενων οικονομικών δεδομένων τους επόμενους μήνες, κάτι που πρόκειται να συνεχίσει αυτή τη συζήτηση για την ύφεση», εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street