Με τη βοήθεια των Ελληνικών Πετρελαίων, αλλά του ΟΤΕ, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να διατηρήσει τα επίπεδα των 1.430 μονάδων, χωρίς όμως να ανεβάζει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς σε επίπεδα που να είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των traders.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,05% στις 1.431,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,4 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.492,29 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,52% στις 1.279,83 μονάδες.

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό – Ποιοι ανεβάζουν τον πήχη στα 3.000 δολάρια

Τόνος από τις ΗΠΑ

Το ΧΑ δείχνει να περιμένει να ενεργοποιηθούν οι ξένοι προκειμένου να δείξει τις προθέσεις του, οι οποίοι όμως περιμένουν τα μηνύματα που θα δώσουν οι Κεντρικοί Τραπεζίτες στο συμπόσιο της Federal Reserve στο Jackson Hole. Η εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να κυλήσει επιφυλακτικά, δεδομένου του ότι οι πιο σημαντικές ομιλίες, δηλαδή των επικεφαλής θα είναι Παρασκευή και Σάββατο.

Παρόλα αυτά, μετά από μια καλή ανάκαμψη η εγχώρια αγορά δείχνει να κρατά τα επίπεδα των 1.430 μονάδων, ενεργοποιώντας κάποιους αγοραστές σε επιλεγμένους τίτλους, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ. Έτσι, μετά από δύο χρηματιστηριακές εβδομάδες, η επενδυτική ψυχολογία φαίνεται να σταθεροποιείται, καλύπτοντας μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος των πρώτων συνεδριάσεων του Αυγούστου.

Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η έντονη ανάκαμψη των αμερικανικών δεικτών στο ίδιο διάστημα, με την εγχώρια αγορά βέβαια να υπολείπεται των αποδόσεων τους. Σε κάθε περίπτωση όμως με τους αμερικανικούς δείκτες να επιστρέφουν μιαν ανάσα από τα ιστορικά τους υψηλά, δημιουργείται ένα μομέντουμ για την ελληνική αγορά το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν οι long, καθώς το περιβάλλον παραμένει ναρκοθετημένο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Eurobank, Alpha Bank, Τιτάν, Λάμδα, Σαράντης, Cenergy και Εθνική βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, με τις ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να μην έχουν μεταβολή.

Στον αντίποδα, στηρίξεις δίνει το πάνω από +1% που καταγράφουν οι ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Jumbo, ΔΑΑ, Autohellas, Motor Oil, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Coca Cola, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece