Κατακόρυφα έπεσε ο τζίρος σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τη θερινή ραστώνη να έρχεται κάπως… ετεροχρονισμένα για την ελληνική αγορά, η οποία αναλώθηκε στην διατήρηση των επιπέδων, με ελάχιστους τίτλους να ξεχωρίζουν ανοδικά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 1.432,28 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.428,44 μονάδων και 1.436,74 μονάδων. Ο τζίρος ανήλθε στα 54 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 110 χιλ. τεμάχια αξίας 0,9 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα και ήπιες κινήσεις στη Wall Street – Πιέσεις στην Estée Lauder

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,04% στις 3.491,23 μονάδες, ενώ στο -0,96% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.261,00 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 1.274,59 μονάδες.

Trading σε στενό εύρος

Η αγορά αναλώθηκε στη διαχείριση θέσεων, προκειμένου να πάρει μέρος των κερδών της εβδομάδας που προηγήθηκε και να βελτιώσει τη ρευστότητά της. Έτσι, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών, δεν “χάλασε” η εικόνα μετά το +3,51% του γενικού, αλλά και το +6,12% του τραπεζικού που επακολούθησε του σκληρού sell off της 5ης Αυγούστου.

Το θετικό είναι ότι ενεργοποιήθηκαν κάποιοι αγοραστές, σε επιλεγμένους τίτλους, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ. Έτσι, μετά από δύο χρηματιστηριακές εβδομάδες, η επενδυτική ψυχολογία φαίνεται να σταθεροποιείται, καλύπτοντας μεγάλο μέρος από το χαμένο έδαφος των πρώτων συνεδριάσεων του Αυγούστου.

Η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθότι η ζώνη των 1440 είναι μια πύλη, την οποία εφόσον καταφέρουν να περάσουν οι αγοραστές, ανοίγει ο δρόμος για την περιοχή των 1600 μονάδων, αναφέρει ανάλυση της Fast Finance. Άλλωστε, όλες οι μεταβλητές που αφενός οδήγησαν τον Γενικό μας Δείκτη από τις 800 (Οκτ. 2022) στις 1500 (Ιουλ. 2024), αφετέρου δικαιολογούν και περαιτέρω άνοδο, στέκουν ως έχουν.

Το πραγματικό τεστ ενδεχομένως να δοθεί πάνω από τις 1.450 μονάδες, εάν μάλιστα παραμείνει υποστηρικτικό το διεθνές κλίμα, καθώς στη ζώνη από εκεί μέχρι τις 1.500 μονάδες, η αγορά έχει δείξει την αδυναμία της. Μια αδυναμία βέβαια που έχει δοκιμαστεί και από διάφορες αναταράξεις που έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα τους θερινούς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, σημαντική ήταν η άνοδος στον ΟΤΕ, καθώς έκλεισε στο +2,22% και στα 15,20 ευρώ, με τις Βιοχάλκο, Motor Oil, Coca Cola, ΔΑΑ και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική.

Στον αντίποδα, τα μεγάλα βαρίδια ήταν οι Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, αλλά και η ΕΥΔΑΠ, οι οποίες έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν και οι Σαράντης, Λάμδα, Alpha Bank, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Aegean, Autohellas και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών